Skip to main content

School je om tot online marketeer

Ontvang je op dit moment een uitkering en lijkt het je tof om de online marketing wereld te leren kennen? Schrijf je dan in voor onze online marketing opleiding die we aanbieden in samenwerking met UWV en het Leerwerkloket Helmond/de Peel. Tijdens deze opleiding leer je de basisbeginselen van de online marketing, in de breedste zin van het woord. Vervolgens breng je je kennis en vaardigheden in de praktijk bij een stagebedrijf in de regio Helmond en Eindhoven. Interesse? Lees dan snel verder!

STUDIEDUUR

6 weken opleiding, 3 tot 5 maanden stage

WANNEER

maart - september 2020

LESTIJDEN

1 lesdag per week, 10.00 - 16.30 uur

LOCATIE

Senzer, Helmond

VOOR WIE

uitkeringsgerechtigden

START

inschrijving gesloten

Inschrijving gesloten

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze opleiding. Ben je wel nieuwsgierig hoe dit opleidingstraject verlopen is? Bekijk wat we gedaan hebben en wat de studenten ervan vonden.

Lees de case >

Waarom Afdeling Online?

Professionele coaching

Je wordt gecoacht door experts die werken bij online communicatie bureau Afdeling Online. Als bureau hebben we ruime ervaring, waardoor we precies weten wat er speelt en wat er nodig is op het gebied van online marketing.

Coöperatief leren

Je volgt de opleiding samen met gelijkgestemden, met dezelfde ambities.

Hands on!

Deze opleiding is heel praktisch ingestoken. Tijdens de stage ga je ook écht aan de slag met hetgeen dat je hebt geleerd.

omscholing groep werken

Doel van de opleiding

Deze online marketing opleiding is bedoeld voor mensen die op dit moment geen baan hebben en een uitkering ontvangen. Met deze opleiding krijg je namelijk de kans om je om te laten scholen tot online marketeer. De opleiding duurt 6 weken. Eén dag in de week krijg je les van een doorgewinterde online marketeer. Drie overige dagen in de week besteed je aan zelfstudie en het behalen van certificaten. Alle basisbeginselen van online marketing komen aan bod. Denk dan aan social media, copywriting, Google Analytics en zoekmachine optimalisatie. Het fijne aan deze opleiding is dat je allerlei praktische tips & tricks krijgt waarmee je vervolgens praktisch aan de slag kan bij je stagebedrijf.

Dit gaan we doen

Tijdens de 6 interactieve lessen ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Online marketing: de basis
 • Social media
 • SEO en copywriting
 • Website en Analytics
 • E-mailmarketing
 • Werkpraktijk en presentatie
omscholing discussie

Actuele ontwikkelingen

Naast deze skills houden we je ook op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen de online marketing. Ook maken we je wegwijs in de online wereld. Waar kun je informatie vinden? Welke blogs kun je volgen?

Wat kun je verwachten?

Alles wat je nog wilde weten lees je hieronder.

Voor wie is dit interessant?

Deze opleiding is gericht op uitkeringsgerechtigden die op dit moment geen baan hebben. Het is belangrijk dat je je wil verdiepen in het online marketingvak en wil laten omscholen tot online marketeer. Dit zijn alle voorwaarden in het kort:

 • Je hebt op dit moment geen baan en ontvangt een uitkering.
 • Je wilt je laten omscholen tot online marketeer en kunt in een sterke motivatie omschrijven waarom jij in aanmerking komt.
 • Je hebt minimaal MBO 4 werk en denkniveau.
 • Je bent de eerste helft van 2020 beschikbaar om deze opleiding te volgen en stage te lopen.
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar om de opleiding te volgen, inclusief zelfstudie.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in woord als in geschrift.
 • Je bent digitaal vaardig.
 • Je beschikt over een laptop.

Dit krijg je onder de knie

Deze online marketing opleiding is heel praktisch ingestoken. Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om de dagelijkse online marketing werkzaamheden voor een bedrijf op te pakken. Alles wat je leert, breng je vervolgens ook in de praktijk tijdens je stage.

 • Je kan invulling geven aan de bestaande marketingstrategie. Dat wil zeggen dat je de juiste kanalen weet in te zetten en te combineren.
 • Je leert allerlei praktische kennis en vaardigheden binnen de online marketing. Zo kun je altijd een beroep doen op de kennis die wij als bureau in huis hebben.
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen het vak.

1 dag les, 3 dagen zelfstudie

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen, verdeeld over 6 weken. Tijdens die lesdagen neemt docent Jaap Schepers je mee in de wereld van online marketing. Hij geeft je allerlei praktische huiswerkopdrachten, waarmee je thuis aan de slag kan. Heb je hulp nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met de specialisten van Afdeling Online. Wij helpen je graag op weg.

opleiding cultuur bijeenkomst

Interactief en praktisch

De bijeenkomsten zijn interactief en heel praktisch. De opleiding zit bomvol leuke opdrachten, afgewisseld met stukken theorie en vooral heel veel doen! De opdrachten zijn zo opgesteld dat je ze direct kan toepassen tijdens je stage. Daarnaast behandelen we elkaars opdrachten, zodat je zoveel mogelijk van elkaar kan leren.

opleiding-omscholing daantje presenteert

Jaap Schepers

Tijdens de gehele opleiding krijg je les van Jaap Schepers: een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketing bureau met meer dan 200 klanten. Jaap voorziet deze klanten van strategisch advies en ziet het als zijn missie om (beginnende) online marketeers de praktische kneepjes van het vak te leren. Jaap gelooft dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren. Dat wil zeggen: hard werken, maar ook gezellige en interactieve lessen.

opleiding omscholing jaap geeft les

Online leeromgeving

Er is ontzettend veel informatie te vinden over online marketing. Wij maken je wegwijs in deze jungle en selecteren de juiste artikelen, video’s en leerchunks voor je. Al het materiaal delen we met je in de Google Classroom. Via deze online leeromgeving kun je ook contact opnemen met je medestudenten en de docent.

Laptop

Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je beschikken over een laptop. Tijdens de opleidingsdagen gaan we namelijk al volop aan de slag met verschillende online marketingtools.

opleiding omscholing voorbereiding laptop

Hoeveel tijd ben je kwijt

Je kunt deze opleiding volgen als je voor een scholingsbudget in aanmerking komt bij de uitkerende instantie. Het enige dat jij investeert, is tijd:

 • De opleiding duurt 6 weken. Iedere week krijg je 1 dag klassikaal les. Daarnaast ga je 3 dagen per week zelfstandig aan de slag met huiswerkopdrachten en examens.
 • Na de opleiding ga je stage lopen bij een bedrijf in de regio Helmond en Eindhoven. Dit doe je gedurende 3 tot 5 maanden, minimaal 24 uur per week.
 • Tijdens je stage organiseren we maandelijkse terugkommiddagen waar jouw aanwezigheid verplicht is.

Online examens

Gedurende de opleiding behaal je de certificaten die passen binnen het online marketing vak. Denk bijvoorbeeld aan je Google Analytics certificaat. Natuurlijk ook leuk om te kunnen delen op je LinkedIn profiel ????

opleiding omscholing certificaat

8 redenen om je aan te melden

 • Dankzij deze opleiding heb je meer kans op een nieuwe baan.
 • Je leert praktische kennis en vaardigheden binnen de online marketing en communicatie.
 • Je krijgt les van een ervaren online marketeer die al meer dan 15 jaar in het vak zit. Hij kan je veel praktijkvoorbeelden laten zien.
 • Afdeling Online heeft veel ervaring met opleiden, zowel van collega’s als klanten.
 • Kennis, resultaat en fun worden gecombineerd tijdens de lessen. Dat betekent: hard werken, maar ook gezellige en interactieve opdrachten.
 • Je volgt de opleiding samen met gelijkgestemden met dezelfde ambities.
 • De kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet, breng je direct in de praktijk tijdens je stage.
 • Je bent tijdens je studie 1 dag per week vrij. De rest van de tijd besteed je aan studeren: 1 dag naar school en 3 dagen zelfstudie.

Ervaringen van cursisten

Wat zeggen de deelnemers van het eerste UWV omscholingstraject van deze opleiding?

"Het is een opleiding die je de basis geeft van diverse onderwerpen in de online marketing. Een kapstok. Veel termen en begrippen herken je nu door de opleiding. Vervolgens is het belangrijk om het geleerde in de praktijk toe te gaan passen."
Student
"De opleiding geeft je handvatten om jezelf te kunnen ontplooien in de wereld van online marketing. Je bent hierna nog een starter in het vak, maar na de stage kun je hier wel echt mee aan de slag. Ik heb tijdens de opleiding meegelopen bij mijn stagebedrijf, dat heeft me veel inzicht gegeven, omdat je de theorie direct kunt vertalen naar de praktijk."
Student
"Ik vond álles interessant! Verder ben ik heel benieuwd hoe het in de stageperiode zal gaan en hoe de ondersteuning vanuit jullie zal zijn. Tot nu toe ben ik gewoon heel tevreden en blij dat ik van het UWV de kans kreeg om deze opleiding te volgen."
Student
opleiding omscholing dirk mercede

Stage lopen

Tijdens de opleiding doe je heel wat praktische kennis en vaardigheden op. Maar, het is natuurlijk ook belangrijk om die kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. Daarom ga je na de opleiding stage lopen bij een organisatie in de regio Helmond en Eindhoven. Daar krijg je de ruimte en tijd om al doende te leren. Omdat je nog lerende bent zullen we je goed begeleiden. We organiseren maandelijks een terugkomdag om je bij te spijkeren en waar jullie ervaringen met elkaar kunnen delen. Daarnaast kun je contact met ons opnemen als je vragen hebt tijdens je stage. Wij helpen je bij het zoeken van een stagebedrijf. Heb je zelf al een tof stagebedrijf op het oog? Voel je vrij om hen alvast te benaderen.

Solliciteer voor de opleiding

Is je interesse gewekt en wil je graag deelnemen aan deze opleiding? Solliciteer dan nu. Maar let op: zorg ervoor dat je een heldere, goed onderbouwde motivatie schrijft waarin je uitlegt waarom jij deze opleiding wil volgen. Er is namelijk maar plek voor maximaal 24 personen. Om een goede selectie te kunnen maken vragen we je ook om een sollicitatie opdracht te maken. Besteed hier genoeg tijd aan en laat je van je beste kant zien.

Jammer! Je bent te laat, de inschrijving is gesloten. We hopen op een nieuwe editie in najaar 2020. Houd onze website in de gaten!

omscholing afdeling online

Over Afdeling Online

Deze opleiding wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zijn gespecialiseerd in online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mail marketing, Analytics en ga zo maar door. Naast online marketing werkzaamheden voor een heel scala aan klanten, bieden we ook een aantal online marketing opleidingen aan. En daar is deze opleiding er één van.

Even voorstellen: de trainers

Van deze trainers krijg je les. Ze hebben er zin in!

04 Werkt

Onze partners

Deze opleiding komt tot stand in samenwerking met het UWV en het Leerwerkloket Helmond/de Peel.