Opleiding: Online communicatie voor de overheid

Werk je op de marketing-communicatieafdeling van een (semi-)overheidsinstelling en wil je meer leren over online communicatie? Heb je behoefte aan praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt? En wil je weten hoe je onder andere Community Management, Social Advertising en Zoekmachine Optimalisatie op een professionele manier uitvoert? Dan is deze opleiding een schot in de roos. Tijdens deze opleiding krijg je namelijk coaching van doorgewinterde online communicatie experts die hun kennis van de commerciële sector graag toepassen op de publieke sector.

Interessant voor jou? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de online informatiemiddag op donderdag 8 oktober, van 15.00 – 16.30 uur.

STUDIEDUUR

november 2020 - maart 2021

WANNEER

8 bijeenkomsten op donderdag

LESDAGEN

19 nov 2020, 3 dec, 17 dec, 7 jan 2021, 21 jan, 4 feb, 25 feb, 11 mrt

LESTIJDEN

10.00 - 16.30 uur

LOCATIE

Helmond

START

vanaf 6 deelnemers

overheid presentatie cursist

Inschrijven

Schrijf je in voor de opleiding vóór 26 oktober 2020.

Schrijf je in

Start ook in februari 2021

Heb je interesse in deze opleiding, maar is de timing niet perfect? Goed nieuws: deze opleiding start ook in februari 2021! Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan een terugbelverzoek achter of stuur een mailtje naar Anne.

Bel mij terug

Voordelen van deze opleiding

Professionele coaching

Je wordt gecoacht door experts die werken bij online communicatie bureau Afdeling Online. Als bureau hebben we ruime ervaring binnen de publieke sector, waardoor we precies weten wat er speelt en wat er nodig is op het gebied van online marketing.

Coöperatief leren

Je volgt de opleiding samen met gelijkgestemden die ook werkzaam zijn bij een (semi-)overheidsinstelling. Zo leer je niet alleen van de docent, maar ook zeker van elkaar en elkaars cases.

Hands on!

Deze opleiding is heel praktisch ingestoken. Zo weet je zeker dat je ook écht aan de slag kunt met hetgeen dat je hebt geleerd.

Online informatiemiddag

Lijkt deze opleiding je interessant? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de online informatiemiddag op donderdag 8 oktober, van 15.00 – 16.30 uur. Hier maak je kennis met de docent en krijg je antwoord op al je vragen. Ook krijg je een voorproefje op de opleiding in de vorm van een masterclass.

Komt 8 oktober je niet uit, maar wil je wel meer informatie over deze opleiding? Laat dan tóch je gegevens achter, zodat we samen met jou een andere datum kunnen prikken om (online) kennis te maken.

Meld je aan!
opleiding overheid luisteren
opleiding-overheid instructie mercede

Het idee achter deze opleiding

Werk je bij een gemeente, provincie, onderwijsinstelling, zorginstelling, waterschap of een ander soort (semi)-overheidsinstelling? Dan weet je als geen ander dat online communicatie en marketing steeds belangrijker wordt om jouw doelgroep te bereiken. Maar hoe zet je de juiste online communicatiemiddelen in? Hoe kun je je doelgroep via online marketing campagnes effectief bereiken? Vaak is er nog een hele weg te gaan. Maar gelukkig biedt die weg héél veel kansen.

Een leven lang leren

Continu up-to-date blijven in je werkgebied lijkt nu belangrijker dan ooit. ‘Een leven lang leren’ is dan ook een thema dat flink wordt gestimuleerd door de Rijksoverheid. Zo treft de overheid verschillende regelingen en subsidies zodat jij kan blijven leren tijdens je loopbaan. Hier lees je welke regelingen er zijn.

 

 

 

Leerroute

Deze opleiding bestaat uit 8 trainingsdagen, verspreid over een half jaar. Dat wil zeggen dat je ongeveer één keer in de twee weken klassikaal gecoacht wordt. In de weken dat je geen les hebt, bieden we je de mogelijkheid om bij ons op kantoor bijeen te komen. Zo kun je samen met je studiegenoten werken aan de opdrachten én je kunt de experts van Afdeling Online om hulp of advies vragen.

Binnen deze opleiding start je met de inbreng van een persoonlijke case en het formuleren van leerdoelen.

Tips & tricks

Als online communicatie bureau zien wij dat die kansen vaak niet of onvoldoende benut worden. Zonde! Daarom helpen wij je graag om een gedegen online marketing strategie uit te tekenen. En daar blijft het niet bij: wij geven je ook praktische tips & tricks waarmee je direct uit de voeten kunt. We laten daarbij geen één onderwerp onderbelicht. Wij zijn namelijk van alle markten thuis: van copywriting en creatieve campagnes tot technische implementatie van tools en webdesign. Een unieke combinatie!

overheid presentatie cursist

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Alles wat je nog wilde weten.

Voor wie is dit interessant?

Je werkt op de marketing-communicatieafdeling van een (semi-)overheidsinstelling en je wilt stappen maken op het gebied van online marketing en communicatie. 

Pas je niet helemaal in dit plaatje, maar ben je wel geïnteresseerd in onze opleiding? Neem dan even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. We bieden namelijk ook op maat gemaakte opleidingen aan.

opleiding overheid doelgroep

Mét en ván elkaar leren

De bijeenkomsten zijn interactief en zeer praktisch. De opleiding zit bomvol interessante opdrachten, rechtstreeks uit de praktijk. Deze worden afgewisseld met de nodige theorie. De opdrachten zijn zo opgesteld dat jij direct aan de online marketing van jouw organisatie werkt. We behandelen elkaars cases, zodat je niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar leert.

Door middel van een online leeromgeving houd je contact met studiegenoten. Hier worden ook de slides van de afgelopen bijeenkomst gedeeld en heb je de ruimte om vragen te stellen aan de docent.

opleiding-overheid daantje presenteert

Docent

Tijdens de gehele opleiding word je gecoacht door Jaap Schepers, een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketing bureau met meer dan 200 klanten in de commerciële en publieke sector. En het combineren van die twee werelden blijkt goud waard. 

Jaap voorziet deze klanten van strategisch advies en ziet het als zijn missie om (beginnende) online marketeers de praktische kneepjes van het vak te leren. Jaap gelooft dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren. Dat wil zeggen: hard werken, maar ook gezellige en interactieve lessen.

opleiding overheid jaap geeft les

Op deze dagen volg je les

 • donderdag 19 november 2020
 • donderdag 3 december 2020
 • donderdag 17 december 2020
 • donderdag 7 januari 2021
 • donderdag 21 januari 2021
 • donderdag 4 februari 2021
 • donderdag 25 februari 2021
 • donderdag 11 maart 2021
opleiding overzicht jaap geeft les

Studievoorbereiding en studiemateriaal

Studievoorbereiding: per lesdag zul je ongeveer 6 tot 8 uur voorbereiding nodig hebben. In deze tijd lees je in over nieuwe onderwerpen en werk je aan opdrachten voor je eigen organisatie. Over de gehele periode komt dit neer op gemiddeld 8 uur per week (incl. bijeenkomsten). Voor de hele opleiding is dit in totaal 160 uur.

Studiemateriaal: er is ontzettend veel informatie te vinden over online communicatie. Wij maken je wegwijs in deze jungle en selecteren de juiste artikelen, video’s en leerchunks voor je. Al het materiaal delen we met je. Om je ruim de tijd te geven om in de materie te duiken zullen we het benodigde lesmateriaal minstens twee weken voor iedere bijeenkomst verzenden.

opleiding-overheid voorbereiding laptop

Hoe staat deze opleiding tegenover offline marketing?

Hoewel deze opleiding focust op online kanalen zien wij zeker de verbinding met offline als onderdeel van het totale plaatje. Dat zal dus ook worden meegenomen. 

omscholing dit gaan we doen

Schakel ons in

Bij deze opleiding heb je ook de beschikking tot een strippenkaart ter waarde van 4 uur. Deze is ervoor bedoeld dat je de specialisten van Afdeling Online kunt inzetten bij het tackelen van complexe problemen. Denk aan een eenmalige inrichting van Google Analytics: dit moet goed gebeuren, maar in de toekomst ga je dit nooit meer zelf doen. Daarom helpt een specialist je, en kun jij je tijdens de opleiding focussen op de stof die je wél zult gebruiken in de praktijk. Jij bepaalt zelf wanneer en waarvoor je de strippenkaart inzet.

incompany strippenkaart daantje

Ervaringen van deelnemers

Wat vonden deelnemers van voorgaande opleidingen ervan?

"Ik vind het heel fijn dat ik er nu voor kan zorgen dat alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant op staan als het gaat om de communicatie."
Evelien

Bibliotheek Eindhoven

“Ik werk binnen de dienstverlening en daarbij is het enorm belangrijk om te focussen op de verschillende stadia binnen een klantreis. Dat heb ik hier wel geleerd.”
Marijke

Quadrifolium Fondsenwerving

"Dé opleiding voor marketeers als je wilt leren hoe je de verdieping in gaat en nog beter kunt worden in je werk!"
Student

Pilot Opleiding Cultuur

Investering

De investering voor deze opleiding is €3.490 exclusief btw en inclusief pilot korting*. Hiervoor ontvang je:

 • 8 lesdagen met lunch, koffie, thee en koekjes
 • Lesmateriaal
 • Een strippenkaart ter waarde van 4 uur
 • Een certificaat voor bewijs van deelname aan de opleiding
 • Een vermelding op onze website van je deelname (optioneel)

De factuur voor de opleiding ontvang je twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding. 

* Omdat deze opleiding voor deze specifieke doelgroep nieuw is, noemen we het een pilot. Dit betekent voor ons dat wij willen leren van deze eerste lichting studenten. Daarom krijg je alleen op deze pilot een korting van €300.

Schrijf je in
opleiden koffiemoment

Download de brochure

Wil je deze informatie ook graag in je mailbox? Dat kan. Op deze manier kun je alles rustig nalezen.

Download de brochure >

Even voorstellen: de trainers

Van deze trainers krijg je les. Ze hebben er zin in!

Factor C

Deze opleiding zien wij als een extensie van Factor C. Factor C is een manier van werken die helpt om strategisch aan de slag te gaan met communicatie. Factor C is bij uitstek geschikt voor projecten en programma’s waar omgevingsgericht of opgavegericht gewerkt wordt.

Maatregelen Covid-19

We zorgen er natuurlijk voor dat je samen met je medestudenten op een veilige manier de lessen kunt volgen. Dit betekent dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Onze opleidingslocatie voldoet aan de anderhalve meterregel van de overheid. We werken met kleine groepen, zodat iedereen ver genoeg uit elkaar zit. Ook zijn er voldoende desinfectiemiddelen aanwezig. Mochten de maatregelen – onverhoopt – strenger worden voor klassikale opleidingen, dan gaat de opleiding door via onze online omgeving.