Skip to main content

School je om tot online marketeer

Wij als online marketeers zeggen: school je om tot online marketeer. Ons vak is namelijk hartstikke interessant, toekomstbestendig en het tekort aan online marketeers is groot. Dus: heb je wel al enige kennis van communicatie en marketing maar mis je kennis over de online mogelijkheden? Doe dan mee aan een speciaal omscholingstraject. Op deze pagina lees je daar alles over.

STUDIEDUUR

8 weken

WANNEER

8 lesdagen

LESTIJDEN

10.00 tot 16.30 uur

LOCATIE

Helmond

START

maandelijks bij 6 deelnemers

opleiding omscholing

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan >

Terugbelverzoek

Laat je nummer achter en wij bellen je op.

Bel mij terug >
opleiding omscholing werken

Waarom omscholen tot online marketeer?

Volgens het UWV behoort het vak van online marketeer tot de krapteberoepen. Dat wil zeggen dat de markt moeite heeft met het invullen van deze vacatures. Voor iedere online marketeer (in de dop) die op zoek is naar een baan, zijn er 7 openstaande vacatures die schreeuwen om de aandacht van de werkzoekende. Dat zijn er dus 6 te veel per werkzoekende online professional. Je laten omscholen tot online marketeer biedt dus perspectief op werk.

Waarom kiezen voor de opleiding van Afdeling Online?

Professionele coaching

Je wordt gecoacht door experts die werken bij online communicatie bureau Afdeling Online. Je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden die online marketing biedt en leert om ze in de praktijk toe te passen.

Coöperatief leren

Je volgt de opleiding samen met gelijkgestemden, met dezelfde ambities. We helpen je niet alleen aan vakinhoudelijke kennis, maar ook een goede werkhouding als online marketeer naar je werkgever toe.

Hands on!

Deze opleiding is heel praktisch ingestoken. Tijdens de opleiding ga je ook écht aan de slag met hetgeen dat je hebt geleerd. We helpen je bij het behalen van de juiste certificaten zodat je kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden.

Leerroute

Tijdens de 8 interactieve lessen ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Wat kun je verwachten?

Alles wat je nog wilde weten lees je hieronder.

Voor wie is dit interessant?

De meeste kans op een baan als online marketeer heb je, wanneer je al enige ervaring hebt met een soortgelijk vak. Dat heet zij-instromen. Je kunt denken aan een carrièreswitch vanuit een functie als redacteur, journalist, copywriter of communicatieprofessional. 

Je zou een goede online marketeer zijn als je deze checklist kunt afvinken:

 • Je bent praktisch ingesteld. 
 • Je durft te pionieren. 
 • Je bent commercieel ingesteld. 
 • Je bent digitaal vaardig.
 • Je kunt communiceren met technische experts. 
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in woord als in geschrift.
 • Je begrijpt de Engelse taal goed. 
 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau. 

Heb je nog geen enkele ervaring met marketing en communicatie? Dan kun je je nog steeds laten omscholen. Bij omscholen ligt er meer huiswerk op je te wachten en raden wij je aan ook stage te gaan lopen voor extra werkervaring. Hier kunnen wij in begeleiden en adviseren.

Wat leer je?

Deze online marketing opleiding is heel praktisch ingestoken. Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om de dagelijkse online marketing werkzaamheden voor een bedrijf of organisatie op te pakken. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen. 

Dit kan je na afloop van deze opleiding:

 • Je kan invulling geven aan de bestaande marketingstrategie. Dat wil zeggen dat je de juiste kanalen weet in te zetten en te combineren.
 • Je leert allerlei praktische kennis en vaardigheden binnen de online marketing. Zo kun je altijd een beroep doen op de kennis die wij als bureau in huis hebben.
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen het vak.

Studiewijze

De opleiding bestaat uit 8 lesdagen, verdeeld over 8 weken. Tijdens de lesdagen neemt docent Jaap Schepers je mee in de wereld van online marketing. Hij geeft je allerlei praktische huiswerkopdrachten, waarmee je thuis aan de slag kan. Houd rekening met zeker 3 dagen zelfstudie naast de lesdag. In deze tijd behaal je ook diverse certificaten. Binnen deze opleiding start je met de inbreng van een persoonlijke case en het formuleren van leerdoelen. Heb je hulp nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met de docent. Wij helpen je graag op weg.

Op de dagen dat je geen les hebt, bieden we je de mogelijkheid om bij ons op kantoor bijeen te komen. Zo kun je samen met je studiegenoten werken aan de opdrachten én je kunt de experts van Afdeling Online om hulp of advies vragen. Tijdens de hele opleiding heb je toegang tot de online leeromgeving, waar je ook in contact staat met je docent en studiegenoten. 

opleiding cultuur bijeenkomst

Certificaten

Tijdens de opleiding zullen we je begeleiden in het behalen van belangrijke examens. Denk aan je Google Analytics examen of de examens van Blueprint (Facebook). Afhankelijk van je leerdoelen adviseren wij je in welke examens voor jou het meest waarde toevoegen aan je CV. Natuurlijk ook leuk om te kunnen delen op je LinkedIn profiel ????

opleiding omscholing certificaat

Lesstijl

De bijeenkomsten zijn interactief en heel praktisch. De opleiding zit bomvol leuke opdrachten, afgewisseld met stukken theorie en vooral heel veel doen! De opdrachten zijn zo opgesteld dat je ze direct kan toepassen op je eigen case. Daarnaast behandelen we elkaars opdrachten, zodat je zoveel mogelijk van elkaar kan leren.

opleiding-omscholing daantje presenteert

Trainers

Tijdens de gehele opleiding word je gecoacht door Jaap Schepers, een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketing bureau met meer dan 200 klanten in de commerciële en publieke sector. Jaap voorziet deze klanten van strategisch advies en ziet het als zijn missie om (beginnende) online marketeers de praktische kneepjes van het vak te leren. Jaap gelooft dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren. Dat wil zeggen: hard werken, maar ook gezellige en interactieve lessen.

Tijdens de opleiding zullen er nog een aantal specialisten van Afdeling Online betrokken zijn, zoals Daantje de Klein en Mercede van de Wiel als social marketeer. 

opleiding omscholing jaap geeft les

Studievoorbereiding en studiemateriaal

Studievoorbereiding: per lesdag zul je ongeveer 24 uur voorbereiding en huiswerk nodig hebben. In deze tijd lees je in over de lesstof en werk je aan opdrachten. Over de gehele periode komt dit neer op gemiddeld 32 uur per week (incl. bijeenkomsten). Voor de hele opleiding is dit in totaal 256 uur.

Studiemateriaal: er is ontzettend veel informatie te vinden over online communicatie. Wij maken je wegwijs in deze jungle en selecteren de juiste artikelen, video’s en leerchunks voor je. Al het materiaal delen we met je. Om je ruim de tijd te geven om in de materie te duiken zullen we het benodigde lesmateriaal minstens een week voor iedere bijeenkomst verzenden.

Benodigdheden

Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je beschikken over een laptop. Tijdens de opleidingsdagen gaan we namelijk al volop aan de slag met verschillende online marketingtools.

opleiding omscholing voorbereiding laptop

Stage

Hoewel je met deze opleiding klaar wordt gestoomd tot online marketeer, is het natuurlijk altijd het beste om veel vlieguren te gaan maken. Zo leer je steeds meer en ontwikkel je je vaardigheden nog beter. Daarom raden we je aan om – indien mogelijk – een stage of werkervaringsplek te zoeken. Wij kunnen je helpen bij het selecteren van een stagebedrijf en het doen van een sollicitatie. 

Veelgestelde vragen

Hoe staat deze opleiding tegenover offline marketing?
Hoewel deze opleiding focust op online kanalen zien wij zeker de verbinding met offline als onderdeel van het totale plaatje. Hier zal dus ook aandacht voor zijn. 

Hoe gaan wij om met covid-19?
We zorgen er natuurlijk voor dat je samen met je medestudenten op een veilige manier de lessen kunt volgen. Dit betekent dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Onze opleidingslocatie voldoet aan de anderhalve meterregel van de overheid. We werken met kleine groepen, zodat iedereen ver genoeg uit elkaar zit. Ook zijn er voldoende desinfectiemiddelen aanwezig. Mochten de maatregelen – onverhoopt – strenger worden voor klassikale opleidingen, dan gaat de opleiding door via onze online omgeving.

opleiding omscholing jaap discussie

Vraag een offerte aan

Wil je graag een offerte ontvangen? Of liever eerst kennismaken? Kan allemaal. Vul dit formulier in, wij doen de rest.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8 redenen om je aan te melden voor deze opleiding

 • Dankzij deze opleiding heb je meer kans op een nieuwe baan.
 • Je leert praktische kennis en vaardigheden binnen de online marketing en communicatie.
 • Je krijgt les van ervaren online marketeers die ervaring hebben met meer dan 200 klanten en je tal van praktijkvoorbeelden kunnen laten zien.
 • Je krijgt toegang tot de online leeromgeving waarin alle lesstof te vinden is en je kunt communiceren met je docent en studiegenoten. 
 • Afdeling Online heeft veel ervaring met opleiden, zowel van collega’s als klanten.
 • Kennis, resultaat en fun worden gecombineerd tijdens de lessen. Dat betekent: hard werken, maar ook gezellige en interactieve opdrachten.
 • Je volgt de opleiding samen met gelijkgestemden met dezelfde ambities.
 • De kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet, breng je direct in de praktijk voor een door jou gekozen case.

Ervaringen van studenten

Zelf zijn we natuurlijk heel enthousiast, maar we laten liever anderen voor ons spreken.

"Het is een opleiding die je de basis geeft van diverse onderwerpen in de online marketing. Een kapstok. Veel termen en begrippen herken je nu door de opleiding. Vervolgens is het belangrijk om het geleerde in de praktijk toe te gaan passen."
Student
"Ik vond álles interessant! Ik ben gewoon heel tevreden en blij dat ik van het UWV de kans kreeg om deze opleiding te volgen."
Deelnemer
UWV omscholingstraject
"De docenten zijn zeer bekwaam, competent, geduldig en begripvol! Gewoon doen! Maar vergis je niet in de tijd die je ermee kwijt bent. Het is een hele kluif, maar wel een leuke kluif!"
Deelnemer
UWV omscholingstraject

Kan ik deze opleiding vergoed krijgen?

Er zijn verschillende manieren om deze opleiding te betalen. Dit is afhankelijk van je huidige situatie. We hebben de opties voor je op een rij gezet. Wat is jouw situatie?

Ik heb (nog) een baan

Veel werkgevers bieden scholingsbudgetten aan hun werknemers aan. Dit kan zeker het geval zijn als jouw baan in de toekomst kan komen te vervallen. 

Er zijn meerdere manieren om in aanmerking te komen voor een scholingsbudget. Denk aan:

 • NL leert door: werkgevers die de NOW 2.0 en 3.0 aanvragen zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Het kan zijn dat (een deel) van jouw opleidingskosten vergoed worden. Lees hier meer over NL leert door >
 • Voor sommige opleidingen hebben werkgevers via cao’s afspraken gemaakt met Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen). In dat geval vergoeden deze fondsen een deel van de kosten.
 • Transitievergoeding bij ontslag: de financiële vergoeding bij ontslag of het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst kun je gebruiken voor scholing om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken.

Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden op deze website

Ik wil in mezelf investeren

Je kunt natuurlijk ook in jezelf willen investeren, bijvoorbeeld als zzp-er of als je tijdelijk geen baan hebt. In dit geval betaal je de opleiding uit eigen zak. Ook dan ben je van harte welkom deel te nemen aan dit traject. 

Voor jou zijn er ook een aantal interessante mogelijkheden: 

 • Een levenlangleren krediet: een lening voor wie geen recht meer heeft op reguliere studiefinanciering. Onder bepaalde voorwaarden kun je toch geld lenen om het lesgeld te betalen.
 • Fiscale scholingsaftrek: je kunt studiekosten onder voorwaarden aftrekken bij uw belastingaangifte. Deze aftrek wordt op termijn vervangen door een andere regeling maar blijft in ieder geval t/m eind 2020 nog bestaan.

Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden op deze website

Investering

De investering voor deze opleiding is €2.350 exclusief btw. Hiervoor ontvang je:

 • 8 lesdagen met lunch, koffie, thee en koekjes
 • Lesmateriaal
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Een certificaat voor bewijs van deelname aan de opleiding
 • Begeleiding bij het halen van examens zoals die van Google of Facebook Blueprint
 • Een vermelding op onze website van je deelname (optioneel)

De factuur voor de opleiding ontvang je twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding.

Opleiding op maat

Kun je niet wachten om te starten? Of leer je liever individueel? Wij bieden dit traject ook op maat gemaakt aan. Neem hiervoor contact op met Anne Nicolai. 

Mail Anne

Even voorstellen: de trainers

Van deze trainers krijg je les. Ze hebben er zin in!

Referenties

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >
icm logo
google cert educator level1
04 Werkt

Onze partners

Deze opleiding komt tot stand in samenwerking met het UWV en Servicepunt Leren en Werken.

Tools die je leert kennen

google analytics logo
facebook blueprint logo
instagram logo
mailchimp logo
wordpress logo
opleiding omscholing kantoor

Over Afdeling Online

Deze opleiding wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. Afdeling Online is erkend opleider van het UWV. We zijn gespecialiseerd in online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mail marketing, Analytics en ga zo maar door. Naast online marketing werkzaamheden voor een heel scala aan klanten, bieden we ook een aantal online marketing opleidingen aan. En daar is deze opleiding er één van.

Maatregelen Covid-19

We zorgen er natuurlijk voor dat je samen met je medestudenten op een veilige manier de lessen kunt volgen. Dit betekent dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Onze opleidingslocatie voldoet aan de anderhalve meterregel van de overheid. We werken met kleine groepen, zodat iedereen ver genoeg uit elkaar zit. Ook zijn er voldoende desinfectiemiddelen aanwezig. Mochten de maatregelen – onverhoopt – strenger worden voor klassikale opleidingen, dan gaat de opleiding door via onze online omgeving.

Mail anne

Meer weten?

Neem contact op met Anne Nicolai.

Stel je vraag aan Anne