Skip to main content

Een Looker Studio training volgen?

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je gegevens het beste kan omzetten in duidelijke inzichten? Of je nu een data-goeroe, marketing kenner of nieuwsgierige beginner bent, onze Looker Studio training helpt je op weg. Aan de hand van Looker Studio, voorheen bekend als Google Data Studio, gaan we aan de slag met het visualiseren en rapporteren van data. Met KPI’s als uitgangspunt laten we zien hoe jij je verhaal het beste kan vertellen. We gaan in op alle mogelijkheden van Looker Studio en met een dashboard voor jouw organisatie als resultaat. Klinkt dit interessant? Lees dan gauw verder. 

STUDIEDUUR

1 dag of dagdeel

WANNEER

op aanvraag

LESTIJDEN

op aanvraag

LOCATIE

bij jou op locatie

DEELNEMERS

maximaal 16 deelnemers

Pinterest cursus adverteren

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan

Terugbelverzoek

Laat je nummer achter en wij bellen je op.

Bel mij op

Waarom kiezen voor een Looker Studio training?

Het kan bij jou in huis

De workshop is bij jou op locatie. Hoef je niet te reizen!

Voor het hele team

We geven de cursus data visualisatie individueel, maar ook in groepen. Het is allemaal tot aan een maximum van 16 collega’s per lesdag.

Op maat gemaakt

Het lesprogramma is op maat gemaakt. Dat wil zeggen: afgestemd op jouw leerwensen, topics en samenstelling van het team.

Looker studio logo

Wat is Looker Studio?

Looker Studio, voorheen Google Data Studio, is een zakelijke online tool van Google. Deze handige tool stelt je in staat om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te transformeren en te analyseren. Met Looker Studio kun je deze gegevens vervolgens ook op een overzichtelijke en begrijpelijke manier presenteren. Denk hierbij aan aangepaste dashboards, rapporten en visuele analyses. Zo verkrijg jij waardevolle inzichten en kun je datagestuurde beslissingen nemen. Kortom: een must-have tool voor iedere organisatie.

Wat kan je met Google Data Studio?

Google Data Studio inzetten voor jouw organisatie? Een slimme keuze! Deze tool is ontworpen om intuïtief te zijn, waardoor zowel technische als niet-technische gebruikers aan de slag kunnen met het analyseren en visualiseren van complexe gegevens. Looker Studio integreert naadloos met andere gegevensbronnen, databases en zakelijke toepassingen. Hierdoor is het een waardevolle aanvulling  op jouw Google-marketing stack en organisatie in het algemeen. 

Looker studio workshop

Waarom een Looker Studio training volgen?

We geven enkele redenen waarom onze Google Data Studio training van toegevoegde waarde is op jouw online marketingstrategie.

internet marketing bureau jaap presenteert

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de Google Data Studio workshop ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • van succesfactoren tot kpi’s
  • storytelling met data
  • de basis van google data studio
  • opmaak, bronnen, metrics en dimensions
  • data visualisatie
  • delen en rapporteren

In onze Google Data Studio workshop nemen we doelen en KPI’s  als uitgangspunt. We gaan in op de Looker Studio mogelijkheden, de basisconfiguratie van Analytics en geven praktijkvoorbeelden en toepasbare tips voor jouw eigen Looker Studio Dashboard. Aan bod komt: opmaak, koppelen bronnen, data visualisatie, metrics en dimensions, delen en rapporteren. Op basis van onze Looker Studio training heb je een professioneel dashboard dat je zelf makkelijk kan uitbreiden.

Referenties

icm logo
google cert educator level2
factor-c

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >

Hoe gaan we te werk voor deze cursus?

Voorafgaand aan onze Google Data Studio workshop hebben we een intakegesprek. Dit doen we om je doelen en verwachtingen in kaart te brengen. De workshop zelf duurt 3 uur bij een dagdeel of 6 uur voor een hele dag. Tijdens de cursus hebben we plek voor maximaal 16 deelnemers. De cursus data visualisatie zal worden afgestemd op jouw organisatie. Er is natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen en je krijgt de presentatie mee naar huis. Dan kun je rustig alles even nalezen.

stagebedrijf jaap geeft les

Voor wie is deze cursus?

Ben jij online marketeer en houd je je bezig met het analyseren en visualiseren van data voor jouw organisatie? Of wil je simpelweg weten hoe Looker Studio werkt en wat de mogelijkheden zijn? Dan is deze cursus iets voor jou! Heb je al ervaring met Google Data Studio of ben je juist nog onbekend met deze tool? Geen probleem! Wij bieden namelijk workshops op maat. Aan het einde van deze training weet jij alle ins &  outs van Looker Studio!

Na afloop...

Na afloop van deze Google Data Studio training ken jij alle mogelijkheden van Looker Studio. We zijn ingegaan op de basisconfiguratie van Analytics en aan de hand van praktijkvoorbeelden en toepasbare tips heb jij inzicht in jouw eigen Looker Studio Dashboard. Je weet alles over: opmaak, koppelen bronnen, data visualisatie, metrics en dimensions, delen en rapporteren. Zo kun je na deze Looker Studio training professioneel aan de slag met jouw dashboard dat je zelf makkelijk kan uitbreiden.

Vraag een offerte aan

Wil je graag een offerte ontvangen? Of liever eerst kennismaken? Kan allemaal. Vul dit formulier in, wij doen de rest.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Afdeling Online

Deze Google Data Studio training wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zijn gespecialiseerd in online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mail marketing, Analytics en ga zo maar door. Naast online marketing werkzaamheden voor een heel scala aan klanten, bieden we ook een aantal online marketing workshops aan. En daar is deze Looker Studio training er één van.

opleiding omscholing kantoor

Meer weten?

Neem contact op met Jaap

Stel je vraag aan Jaap