Skip to main content

Cursus SEO teksten schrijven volgen?

Aan de slag met het schrijven van een webtekst? Dan is het van belang dat deze tekst aansluit bij je doelgroep, maar ook hoog scoort in de zoekmachine resultaten. Om dit te bereiken, is het schrijven van sterke SEO content cruciaal. In onze cursus SEO schrijven gaan we aan de slag met een praktisch vraagstuk en leer jij hoe je spetterende teksten schrijft die goed scoren in de zogenoemde search engines. Wil je meer weten over deze workshop SEO teksten schrijven? Lees dan snel verder. 👀

Wil je zelf al meteen een vliegende start maken? Download onze online copywriting checklist dan alvast voor wat houvast over hoe je je tekst structureert, een schrijfstijl toepast, metadata schrijft en interne links verwerkt. ✍️

STUDIEDUUR

1 dag of dagdeel

WANNEER

op aanvraag

LESTIJDEN

op aanvraag

LOCATIE

bij jou op locatie

DEELNEMERS

maximaal 16 deelnemers

Jaap

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan

Terugbelverzoek

Laat je nummer achter en wij bellen je op. 📞

Bel mij op

Waarom kiezen voor een workshop SEO copywriting?

Bij jou in huis

Wij geven de workshop op een locatie naar keuze. We komen graag naar je toe, maar hebben ook opleidingsruimte beschikbaar als jij geen passende ruimte hebt.

Voor je hele team

We kunnen individueel lesgeven, maar ook aan een groep van maximaal 16 man. Genoeg ruimte voor jou en je team dus!

Op maat gemaakt

Ons lesprogramma wordt op maat gemaakt. Zo houden we rekening met al jouw wensen!

seo cursus teksten schrijven

Hoe schrijf ik een goede SEO tekst? 🖊️

Het schrijven van een goede SEO tekst blijkt in de praktijk vaak moeilijker dan dat het in eerste instantie lijkt. We begrijpen dat handvatten en praktische tips daarom een uitkomst bieden. Zo is het belangrijk om een uitgebreid keyword research uit te voeren, relevante zoekwoorden te kiezen en te zorgen voor een leesbare structuur. Vervolgens ga je je tekst optimaliseren met de gekozen zoekwoorden, maar is het ook belangrijk om je tekst up-to-date te houden voor je lezers én de zoekmachines. In onze cursus SEO teksten schrijven vertellen we je graag meer en komt dit gehele proces uitgebreid aan bod.

Wat zijn de drie belangrijkste pijlers van SEO?

Maar waar houdt een zoekmachine rekening mee als hij jouw webtekst beoordeeld?  Als SEO bureau weten wij dat er wel 3 belangrijke pijlers zijn om rekening mee te houden:

  • Techniek | Dit is de technische staat van de website. Het is belangrijk om de juiste informatie te leveren en een fijne gebruikerservaring te bieden. Denk aan een snelle laadtijd, responsive design en een fijne leesbaarheid. 
  • Content | Goede SEO bestaat niet zonder sterke content. Hierbij is het belangrijk om relevante content te delen die gericht is op de lezer. Denk ook aan content in de vorm van video’s, afbeeldingen, audio of tekst. Richt je vooral op de tekst, want zoekmachines kunnen dit het makkelijkste lezen. 
  • Autoriteit | De mate van autoriteit wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid links naar jouw website. Ook de kwaliteit en relevantie van deze links is van invloed.
professionele website laten maken met SEO
SEO bureau jaap presenteren

Wat leer je in de cursus? 🧠

Tijdens de SEO copywriting cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe schrijf je effectieve, creatieve én overtuigende teksten?
  • Tips om efficiënt te schrijven
  • Het gebruiken van keywords in je tekst
  • Het gebruik van metadata

En goed om te weten: onze SEO copywriting cursus wordt geheel op maat gemaakt. Dat betekent dat we rekening houden met jouw leerwensen en doelen bij het opstellen van de workshop. Klinkt goed, toch? Neem contact met ons op en geef je voorkeur door.

Referenties

icm logo
google cert educator level2
factor-c

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >

Hoe gaat de cursus in zijn werk?

Voordat je begint aan de workshop SEO copywriting houden we samen een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om je doelen en verwachtingen helder te krijgen. Hiermee kunnen we een op maat gemaakte workshop ontwikkelen. De workshop zelf duurt 3 uur of 6 uur, afhankelijk van jouw wensen. Tijdens de cursus SEO teksten schrijven is er plek voor maximaal 16 deelnemers. Ook wordt de cursus compleet afgestemd op jouw organisatie. Er is persoonlijke begeleiding en aan het einde van de workshop is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Ook krijg je de presentatie mee naar huis zodat je deze rustig kunt nalezen. Vervolgens kun jij al je opgedane kennis gebruiken om op jouw eigen tempo je webteksten te schrijven.

SEO specialist Dirk
cursus seo teksten schrijven

Voor wie is deze cursus?

Houd jij je vooral bezig met het schrijven van webteksten? Zit jij in de wereld van content marketing? En ben jij gek op copywriting maar wil je dit inzetten om beter gevonden te worden in de zoekmachines? Dan is deze SEO copywriter training iets voor jou! Over het algemeen is deze cursus geschikt voor (online) marketeers, webredacteuren en content marketeers, maar alle geïnteresseerden zijn natuurlijk welkom!

Wat neem je mee naar huis? 🎒

Na afloop van deze cursus SEO teksten schrijven ben jij een ster in het schrijven van webteksten. Je weet precies hoe je sterke SEO webteksten schrijft en hoe je een keyword research uitvoert. Ook kun je belangrijke keywords meteen toepassen in je teksten en weet je verschillende manieren waarop je je teksten creatief kan insteken. Deze SEO copywriting training leert jou alle ins & outs over SEO writing en is een must-have voor jouw digital marketing strategie.

cursus copywriting

Vraag nu een offerte aan

Wil je graag een offerte ontvangen voor een cursus SEO teksten schrijven? Of liever eerst kennismaken? Vul onderstaand formulier in, wij doen de rest. 🙌

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Afdeling Online

Deze opleiding wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zijn gespecialiseerd in online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mailmarketing, Google Analytics en ga zo maar door. Naast online marketing werkzaamheden voor een heel scala aan klanten, bieden we ook verschillende online marketing workshops aan. En daar is deze SEO training voor tekstschrijvers er één van.

Meer weten?

Neem contact op met Jaap

Stel je vraag aan Jaap