Skip to main content

Cursus copywriting volgen?

Wil jij een ster worden in het schrijven van online teksten? Dan is deze online copywriting workshop iets voor jou! Kom alles te weten over SEO copywriting, creatief schrijven en beïnvloedingstechnieken. Ook leer je hoe een schrijfproces in zijn werk gaat, hoe je een structuur opzet en hoe je een writer’s block overwint. Ben je klaar om je schrijfskills te verbeteren? Lees dan snel verder!

STUDIEDUUR

1 dag of dagdeel

WANNEER

Op aanvraag

LESTIJDEN

Op aanvraag

LOCATIE

Bij jou op locatie

DEELNEMERS

maximaal 16 deelnemers

instagram uitbesteden tanneke sanne

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan

Terugbelverzoek

Laat je nummer achter en wij bellen je op.

Bel mij op

Waarom kiezen voor een incompany copywriting workshop?

Bij jou op locatie

Wij geven de workshop op een locatie naar keuze. We komen graag naar je toe, maar hebben ook opleidingsruimte beschikbaar als jij geen passende ruimte hebt.

Voor je hele team

We kunnen individueel lesgeven, maar ook aan een groep van maximaal 16 man. Genoeg ruimte voor jou en je team dus!

Op maat gemaakt

Ons lesprogramma wordt op maat gemaakt. Zo houden we rekening met al jouw wensen!

Wat is online copywriting?

Online copywriting is het schrijven van pakkende teksten voor het web die verschillende doeleinden kunnen hebben. Denk aan informeren, overtuigen, inspireren, vermaken etc. Belangrijk is dat de tekst de vraag, de behoefte of het pijnpunt van de lezer beantwoordt. De teksten zijn to the point, goed gestructureerd en scanbaar, zodat de lezer snel vindt wat hij zoekt. Een copywriter kent alle trucjes om een tekst zo leesbaar mogelijk te maken. 

Meer over copywriting >

cursus seo teksten schrijven
seo cursus teksten schrijven

Wat doet een online copywriter?

Een online copywriter is anders dan een ‘traditionele’ tekstschrijver. Het is iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van goed converterende teksten voor het web. Vaak werken copywriters als freelancers of bij marketingbureaus zoals Afdeling Online. Een online copywriter is gespecialiseerd in het beïnvloeden van gedrag door middel van woorden. Hij of zij weet goed de behoeftes van de doelgroep te achterhalen en deze te verwerken in de tekst. Copywriters schrijven daarom ook vaak teksten aan de hand van persona’s. Bijkomend voordeel: online copywriters weten hoe ze SEO-keywords op een natuurlijke manier kunnen verwerken in hun teksten. Daardoor wordt je tekst niet alleen lekker leesbaar, maar ook goed vindbaar in de zoekmachine.

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de cursus copywriting komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Online copywriting: teksten schrijven voor het web
  • SEO-copywriting: hoe pas je keywords slim toe? 
  • Creatief schrijven: hoe zorg je ervoor dat je tekst eruit springt? 
  • Het schrijfproces: allerlei handige tips en tools Maar ook: zelfstandig aan de slag gaan!
  • Maar ook: zelfstandig aan de slag gaan!
AVG cursus
cursus seo teksten schrijven

En nog veel meer...

In deze copywriting workshop leren we je alles over online copywriting, SEO-copywriting en het toepassen van creativiteit in jouw teksten. Daarnaast krijg je allerlei handige tools en tips, maar ga je ook zelfstandig aan de slag. Schrijfspieren trainen! Aan het eind van de cursus kan jij iedereen omver blazen met jouw schrijfskills en kennis over online copywriting. 

Wil je al eerder zelf een vliegende start maken? Download onze online copywriting checklist alvast voor wat houvast voor hoe je je tekst structureert, je schrijfstijl toepast, metadata schrijft en interne links verwerkt.

Ervaringen van cursisten

Zelf zijn we natuurlijk heel enthousiast, maar we laten liever anderen voor ons spreken.

“Ik zou de workshop aanraden omdat je er vakkundige kennis opdoet, die je ook echt kunt toepassen op jouw praktijksituatie en in je dagelijkse werkzaamheden.”
Deelnemer
“Een workshop waarvan je de inhoud meteen in de praktijk kunt toepassen. The proof of the pudding is in the eating!”
Deelnemer
“De docenten zijn zeer bekwaam, competent, geduldig en begripvol!”
Deelnemer
Pinterest cursus adverteren

Hoe gaat deze cursus in zijn werk?

Voordat je begint aan de copywriting workshop houden we samen een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om je doelen en verwachtingen helder te krijgen. Hiermee kunnen we een op maat gemaakte workshop ontwikkelen. De workshop zelf duurt 3 uur of 6 uur, afhankelijk van jouw wensen. Tijdens de cursus copywriting is er plek voor maximaal 16 deelnemers. Ook wordt de cursus compleet afgestemd op jouw organisatie. Er is persoonlijke begeleiding en aan het einde van de workshop is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Ook krijg je de presentatie mee naar huis zodat je deze rustig kunt nalezen. Vervolgens kun jij al je opgedane kennis gebruiken om op jouw eigen tempo je online teksten te schrijven.

Voor wie is dit interessant?

Deze online copywriting checklist is handig voor iedereen die regelmatig webteksten schrijft. Denk aan: online copywriters, SEO-experts, communicatiespecialisten en online marketeers. 

Ligt je interesse bij een ander online marketing onderwerp? Geen probleem! Wij hebben nog veel meer leerzame en leuke workshops voor je in petto. Bekijk onze workshops

incompany-opleiding-online-marketing-voor-cultuurmarketeers

Wat neem je mee naar huis?

Na afloop van deze online copywriting cursus ben jij een ster in het schrijven van online teksten. Je weet alles over creatief schrijven, beïnvloedingsprincipes en SEO copywriting. Daarnaast weet je als geen ander hoe een schrijfproces in zijn werk gaat, hoe je een structuur opzet en hoe je een writer’s block overwint. Tijdens de cursus heb je jouw schrijfskills al eens laten zien. Hierdoor weet je precies waar jouw kracht en uitdaging ligt. 

Spreekt dit alles jou aan en ben je bereid de volgende stap te zetten? Neem dan vooral contact op, copywriter Tanneke staat voor je klaar!

Referenties

icm logo
google cert educator level2
factor-c

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >

Tools die je leert kennen

mailchimp certificaat logo
google analytics logo
facebook business manager

Vraag een offerte aan

Wil je graag een offerte ontvangen voor een workshop online copywriting? Of liever eerst kennismaken? Dat kan allemaal! Vul onderstaand formulier in, wij doen de rest.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Afdeling Online

Deze opleiding wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zijn gespecialiseerd in online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mailmarketing, Google Analytics en ga zo maar door. Naast online marketing werkzaamheden voor een heel scala aan klanten, bieden we ook verschillende online marketing workshops aan. En daar is deze cursus copywriting er één van.

Meer weten?

Neem contact op met Jaap

Stel je vraag aan Jaap