Skip to main content

Crash course: Digitale communicatie in de publieke sector

Werk je als marketing- of communicatieprofessional in de publieke sector? En wil je meer leren over online communicatie? Tijdens deze webinar-serie leer je praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Leer alles over:

  • Het werken met persona’s
  • Social media trends
  • Het schrijven van teksten voor het web

 Klinkt dit interessant? Dan is deze webinar-serie echt iets voor jou!

Enne…komt de dag of tijd je niet helemaal goed uit? Geen probleem! Meld je alsnog aan voor onze live webinar-serie. Na afloop van iedere sessie sturen wij je een link toe waarmee je de webinar tijdelijk kan terugkijken.

STUDIEDUUR

3 webinars van circa 1 uur

WANNEER

oktober 2023

LESDAGEN

12 oktober, 19 oktober en 26 oktober.

TIJDEN

10.00 - 11.00 uur

LOCATIE

Online | Link van de Google Meet omgeving volgt na aanmelding

Jaap

Inschrijven

Enthousiast over deze webinar-serie? Schrijf je in! 

Inschrijven voor de crash course

Vragen? Stel ze aan Maudi

📞 Bel gerust: 0492 – 700220
✉️  Of mail naar: maudi@afdelingonline.nl

Het idee achter deze crash course

Werk je bij een publieke instelling of (semi)-overheidsinstelling? Dan weet je als geen ander dat online communicatie en marketing steeds belangrijker worden om jouw doelgroep te bereiken. Maar hoe zet je de juiste online communicatiemiddelen in? Hoe kun je je doelgroep via online marketingcampagnes effectief bereiken? Vaak is er nog een hele weg te gaan. Maar gelukkig biedt die weg héél veel kansen. En die kansen leer je te benutten in onze webinar-serie Digitale communicatie in de publieke sector. 

Leerroute

De crash course Digitale communicatie in de publieke sector bestaat uit een serie van 3 webinars verspreid over 3 weken. Dat wil zeggen dat je 3 ochtenden in oktober online gecoacht wordt.

Meer leren over digitale communicatie in de publieke sector?

Ben je enthousiast geworden over digitale communicatie in de publieke sector? Dan hebben wij goed nieuws. In januari 2024 starten we met de opleiding Digitale communicatie in de publieke sector. Wil je nog meer leren over online communicatie? Heb je behoefte aan praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt? En wil je weten hoe je onder andere Community Management, Social Advertising en Zoekmachine Optimalisatie op een professionele manier uitvoert? Dan is deze opleiding een schot in de roos. 

marketing opleiding jaap

Wat kun je verwachten van de crash course?

Alles wat je nog wilde weten.

Voor wie is dit interessant?

Je werkt op de marketing-communicatieafdeling van een publieke / (semi-)overheidsinstelling en je wilt stappen maken op het gebied van online marketing en communicatie. Of je hebt in de dagelijkse praktijk te maken met digitale communicatie.

Onder (semi-)overheid vallen onder andere: gemeentes, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstellingen, woningbouwverenigingen, waterschappen, provincies, bibliotheken, afvalverwerking, zelfstandige bestuursorganisaties en meer.

De crash course is op hbo-niveau en het is fijn als je al wat basiskennis hebt over communicatie. Er zijn geen specifieke diploma’s, opleiding of training vereist.

incompany-opleiding-online-marketing-voor-cultuurmarketeers

Interactief én praktisch

De online bijeenkomsten zijn interactief en praktisch ingericht. De crash course zit bomvol interessante voorbeelden, rechtstreeks uit de praktijk. Deze worden afgewisseld met de nodige theorie. De opdrachten zijn zo opgesteld dat jij direct aan de online marketing van jouw organisatie werkt. Tijdens de webinar-serie is er genoeg ruimte om vragen te stellen aan docenten. Ook worden de webinars opgenomen en zijn deze tijdelijk terug te kijken (mits je je hebt aangemeld voor de webinar-serie).

Wie zijn jouw docenten?

Tijdens de crash course krijg je begeleiding van Jaap Schepers, mede-eigenaar van Afdeling Online. Jaap is een ervaren online strateeg met meer dan 15 jaar in het vak. Hij is ervan overtuigd dat we elkaar slimmer kunnen maken door kennis, resultaat en plezier te combineren. Dit betekent dat er hard gewerkt wordt, maar dat er ook ruimte is voor gezelligheid en interactieve workshops.

Daarnaast staat Daantje de Klein tijdens deze crash course paraat om je te ondersteunen en van alle benodigde informatie te voorzien. Daantje is verantwoordelijk voor de dagelijkse online communicatie en het grafisch ontwerp bij Afdeling Online. Haar specialiteit ligt in het samenspel van tekst en beeld. Bovendien is ze een ervaren docent bij Afdeling Online en weet ze als geen ander hoe ze mensen het beste kan opleiden.

opleiding overheid jaap geeft les

Zit je klaar op deze data?

De webinar-serie vindt plaats op 3 donderdagochtenden in oktober. Van 10.00 uur tot circa 11.00 uur staan we voor je klaar. Komt het deze data niet uit? Geen probleem! Je kunt namelijk onze webinar-sessies terugkijken. 

  • Donderdag 12 oktober 2023 | Werken met persona’s
  • Donderdag 19 oktober 2023 | Social media trends
  • Donderdag 26 oktober 2023 | SEO en digitaal toegankelijk schrijven

Bekijk onze webinars terug

Komt de dag of tijd je niet helemaal goed uit? Geen probleem! Meld je alsnog aan voor onze live webinar-serie. Wij nemen namelijk de live webinar-sessies op en sturen je na afloop van iedere sessie een link waarmee je de webinar tijdelijk kan terugkijken. Handig toch?

Referenties

Wij geven al jaren met veel plezier les en worden positief beoordeeld door deelnemers. En natuurlijk hebben we zelf de juiste certificaten.

Met een 9 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >
icm logo
google cert educator level2
factor-c

Aanmelden crash course

Enthousiast over deze webinar-serie? Schrijf je dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.