Incompany opleiding overheidscommunicatie

Ben jij werkzaam bij een publieke instelling of (semi-)overheidsinstelling? Zoals een gemeente, zorginstelling, onderwijsinstelling, onderzoeksinstelling, waterschap of provincie? En wil jij samen met één of meerdere collega’s een incompany traject volgen om de online communicatie van jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? Lees dan snel verder.

Aan de hand van deze incompany opleiding online overheidscommunicatie geven wij op maat gemaakte praktische handvatten waarmee jij en je team direct mee aan de slag kunt. Hierdoor weet jij aan het einde van de opleiding onder andere hoe je Community Management, Social Advertising en Zoekmachine Optimalisatie het beste kan toepassen voor jouw organisatie.

STUDIEDUUR

Op maat

WANNEER

Data op aanvraag

LESTIJDEN

In overleg, bijvoorbeeld van 10:00 tot 16:00 uur

LOCATIE

Incompany of in de opleidingsruimte van Afdeling Online in Helmond of Rotterdam

STUDIELAST

Afhankelijk van leerwensen

START

Individueel of met maximaal 16 collega’s

incompany_opleiding_online_overheidscommunicatie

Proefles

Nieuwsgierig naar de incompany opleiding? Meld je dan aan voor een proefles. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Aanmelden proefles >

Vragen? Stel ze aan Maudi

De voordelen

Professionele coaching

De experts van online communicatie bureau Afdeling Online coachen je. Als bureau hebben we veel ervaring in huis binnen de publieke sector. Hierdoor weten we precies wat er speelt en wat er nodig is op het gebied van online communicatie.

Coöperatief leren

Deze incompany opleiding online overheidscommunicatie volg je individueel of samen met jouw collega’s. Zo leer je veel van de docent en van elkaar.

Beoordeeld met een 9!

Onze opleidingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5 op Springest. Onze opleiding online overheidscommunicatie krijgt zelfs een 9! 

Het idee achter deze opleiding

Online communicatie verandert continu en speelt een steeds grotere rol in het bereiken van de doelgroep van een organisatie in de publieke sector of (semi-)overheidsinstelling. Maar weet jij ook hoe je deze doelgroep het beste bereikt? Welke online communicatiemiddelen zijn effectief en welk soort campagnes zet je in? Vaak is er nog een hele weg te gaan. Maar gelukkig biedt die weg héél veel kansen. En wij helpen je graag met die kansen te benutten in onze incompany overheidscommunicatie opleiding.

Voorbeeld leerroute

Onze incompany opleiding bevat verschillende modules. Omdat deze online communicatie opleiding op maat is, kunnen we verschillende volgordes aanhouden of onderwerpen introduceren die beter bij jouw leervraag passen. Geïnteresseerd in een losse module? We bieden ook aparte workshops aan. Bekijk onze incompany workshops.

Op maat gemaakt

Onze incompany opleiding voor de publieke sector en (semi-)overheidsinstellingen wordt helemaal op maat voor jouw organisatie gemaakt. Dat wil zeggen dat we met je meedenken over een geschikte samenstelling van de opleiding. Liever op locatie de training volgen of in onze opleidingsruimte? Het is allemaal mogelijk. Bij het incompany traject zijn er geen externe studenten aanwezig. Het is echt jij, de docenten en je collega’s. Met hen ga je werken aan verbeterpunten binnen jullie eigen online communicatie. De focus ligt op het leren van praktische vaardigheden waar jouw organisatie echt iets aan heeft. Zo word jij een betere online communicatie adviseur.

overheidscommunicatie opleiding

Ervaringen van cursisten

Zelf zijn we natuurlijk heel enthousiast, maar we laten liever anderen voor ons spreken.

Anouk-overheidscommunicatie-opleiding
''Ik ben de opleiding gaan volgen omdat ik vind dat de overheid ook mee moet gaan met alle ontwikkelingen in de online communicatie.''
Anouk Broex

Gemeente Eijsden-Margraten

Saskia-overheidscommunicatie-opleiding
"Er zit een hele duidelijke structuur in de opleiding. Dus we beginnen heel mooi vanuit een brede casus en zo werken we toe naar hele praktische handvaten die gewoon supergoed te gebruiken zijn op de werkvloer."
Saskia Groeneveld

Gemeente ‘s Hertogenbosch

Evelien-overheidscommunicatie-opleiding
"Ik vind het heel fijn dat ik er nu voor kan zorgen dat alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant op staan als het gaat om de communicatie."
Evelien

Bibliotheek Eindhoven

Saskia Groeneveld heeft de groepsopleiding online overheidscommunicatie succesvol afgerond. Wij hebben haar hierover geïnterviewd. Benieuwd naar haar ervaring?

Lees hier het hele interview >

Wat kun je verwachten?

Alles wat je nog wilde weten lees je hieronder.

Voor wie is dit interessant?

Deze incompany opleiding is interessant voor alle publieke / (semi-)overheidsinstellingen die zich bezig houden met digitale communicatie en de wens heeft om de online communicatie en marketing basis van je organisatie op orde te brengen of beter te begrijpen. Of je hebt in de dagelijkse praktijk te maken met overheidscommunicatie.

Onder (semi-)overheid vallen o.a: gemeentes, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstellingen, woningbouwverenigingen, waterschappen, provincies, bibliotheken, afvalverwerking, zelfstandige bestuursorganisaties en meer.

Er zijn geen specifieke diploma’s, opleiding of training vereist maar het is fijn als je al wat basiskennis hebt over communicatie. De opleiding is op hbo niveau.

Geïnteresseerd in onze opleiding maar past jouw organisatie niet in bovengenoemde plaatje? Neem dan even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een cursus overheidscommunicatie op maat.

incompany_online_overheidscommunicatie

Zo leer je

Deze incompany opleiding is alleen bedoeld voor jouw en je collega’s. Er zullen geen externe studenten bij zijn. De lesdagen zijn interactief en praktisch ingericht, vol met leuke opdrachten. Je leert immers het meeste door je kennis meteen toe te passen. Maar naast opdrachten is er ook ruimte voor stukken theorie. De opdrachten zijn zo opgesteld dat jij direct aan de digitale communicatie van jouw organisatie werkt.

incompany_online_overheidscommunicatie

Op deze manier ga je leren

De online communicatie en marketing opleiding kan geheel naar wens worden ingevuld over een aantal maanden. Ideaal is ongeveer eens in de twee weken een opleidingsdag, dat wil zeggen dat het traject ongeveer drie maanden duurt. Ook krijg je de mogelijkheid, in de weken dat er geen lesdag is, om samen met collega’s bij ons op kantoor te komen werken aan de opdrachten. Hierdoor kun je meteen onze specialisten om hulp vragen. 

incompany_online_overheidscommunicatie

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is afhankelijk van jouw leerwensen hoeveel voorbereiding je nodig zult hebben per lesdag. Gemiddeld genomen is dit ongeveer 2 uur. In deze tijd lees jij je in over nieuwe onderwerpen en werk je samen met je collega’s aan opdrachten voor je eigen organisatie. De studielast is ook afhankelijk van eventuele behoefte aan het behalen van extra certificaten. Wij denken daar graag over mee! 

incompany-opleiding-voorbereiding

Eén gezicht als docent

Tijdens de hele opleiding als online marketeer zul je voornamelijk les hebben van Jaap Schepers, een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online. Hij voorziet onze klanten van strategisch advies en ziet het als zijn missie om (beginnende) online marketeers de praktische kneepjes van het vak te leren. Jaap gelooft dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren. Dat wil zeggen: hard werken, maar ook gezellige en interactieve lessen.

Maar ook onze andere specialisten, zoals Mercede en Daantje geven les. Dit is afhankelijk van de gekozen modules.

Voor extra hulp

Wij adviseren altijd om naast de opleiding ook een strippenkaart aan te schaffen voor aftercare. Zo kun je na de opleiding uitgebreid informatie bij ons opvragen of over ieder gewenst onderwerp vragen stellen. Onze specialisten staan graag voor je klaar.

Denk bijvoorbeeld aan een eenmalige inrichting van Google Analytics: dit moet goed gebeuren, maar in de toekomst ga je dit nooit meer zelf doen. Daarom helpt een specialist je, en kunnen jullie je als team tijdens de opleiding focussen op de stof die jullie wél zult gebruiken in de praktijk. Jij bepaalt zelf wanneer en waarvoor je de strippenkaart inzet. Handig toch?

Digitale leeromgeving

Een digitale leeromgeving waar jij in je eigen tijd alles over online communicatie kan leren? Dat hebben wij voor je geregeld. Tijdens de online communicatie opleiding heb je toegang tot onze Academy, een online leeromgeving. Hier is alle informatie te vinden omtrent online communicatie, kun je communiceren met de docent en opdrachten maken. Het enige wat je nodig hebt om de lessen te kunnen volgen is een laptop.

factor-c

Factor C

Deze opleiding overheidscommunicatie zien wij als een extensie van Factor C. Factor C is een manier van werken die helpt om strategisch aan de slag te gaan met communicatie. Factor C is bij uitstek geschikt voor projecten en programma’s waar omgevingsgericht of opgavegericht gewerkt wordt.

Bekijk ons Afdeling Online

Overheid Magazine

Kennis moet rollen, is onze visie. Speciaal daarom hebben we voor de publieke sector en (semi-)overheidsinstellingen een Afdeling Online Overheid Magazine gemaakt. Je kunt ‘m geheel vrijblijvend aanvragen via de onderstaande button.

Vraag het magazine aan >

Investering

De investering voor deze opleiding is afhankelijk van het aantal lesdagen. Wij denken graag me je mee, ook als je een specifiek budget in gedachten hebt. Een mooie start van onze samenwerking is een heldere offerte. In elk geval zijn onze incompany opleidingen altijd inclusief:
  • lesdagen met lunch, koffie, thee en koekjes
  • Lesmateriaal
  • Optioneel: Een strippenkaart met hulp van een specialist ter waarde van bijvoorbeeld 4 uur
  • Een certificaat voor bewijs van deelname aan de opleiding
De factuur voor de opleiding ontvang je twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding.
opleiding bijscholing certificaat jaap

Download onze starterskit

Kun jij niet wachten om gelijk aan de slag te gaan? Download dan onze starterskit alvast. Wij hebben namelijk, geïnspireerd op Business Design Toolkit Persona’s, een speciaal template gemaakt zodat jij op een makkelijke manier jouw voorbeeld klant voor je hebt. Want een goede start is het halve werk.

Een leven lang leren

Met het veranderende werkveld is het als online communicatie expert belangrijk om voortdurend up-to-date te blijven. ‘Een leven lang leren’ is dan ook een thema dat flink wordt gestimuleerd door de Rijksoverheid. Daarom heeft de overheid verschillende regelingen en subsidies zodat jij kan blijven leren tijdens je loopbaan. Hier lees je welke regelingen er zijn.

Tip: veel overheidsinstellingen beschikken over leerbudget wat je kunt gebruiken voor deze overheidscommunicatie opleiding.

incompany-overheidscommunicatie

Even voorstellen: Team Opleiden

Van Jaap, Daantje en Mercede krijg je les. Maudi is er voor al je (praktische) vragen. Ze hebben er zin in!

Daantje de Klein

Social marketeer & opleidingsspecialist, B2B marketeers, Content marketeers, Docenten, Social marketeers
opleidingsruimte afdeling online

Onze opleidingsruimte

Wij hebben niet alleen ervaren docenten tot onze beschikking, maar ook een speciale opleidingsruimte. Deze opleidingsruimte is volledig ingericht om op een fijne en gezellige manier les te krijgen bij ons kantoor in ’t Patronaat in Helmond. Liever bij jou op locatie les? Dat is ook mogelijk. Neem contact met ons op om de opties te bespreken.

Projecten waar we trots op zijn

Eerst geloven, dan zien. Of misschien toch andersom?

Bekijk alle cases >

Vraag een offerte aan

Wil je graag een offerte ontvangen? Of liever eerst kennismaken? Kan allemaal. Vul dit formulier in, wij doen de rest.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Mijn missie is om onze opdrachtgevers sterk te maken in digitale communicatie.”

Sanne Schepers

Directeur Afdeling Online

Opleiding online overheidscommunicatie

Liever aansluiten bij een groep studenten en de opleiding dus niet incompany volgen?

Bekijk onze opleidingen agenda >

Referenties

Wij geven al jaren met veel plezier les aan onze opdrachtgevers, maar we zijn ook graag gastdocent. En natuurlijk hebben we zelf de juiste certificaten.

icm logo
google cert educator level2
factor-c
Logo SDP

9 beoordeeld op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >

Afdeling Academy

Kies je voor een opleiding bij Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >