Poster: de Golden Circle

Succesvolle organisaties hebben eenzelfde manier van denken en communiceren: ze weten waarom ze doen wat zo doen. Mensen kopen namelijk niet wat je doet, maar waarom je het doet. En volgens het Golden Circle model is dat ook precies waar je als organisatie mee moet beginnen. Zelf hiermee aan de slag gaan? Lees er alles over op deze pagina en download onze Golden Circle poster geheel vrijblijvend. Succes!

Download de Golden Circle poster >

De Golden Circle: wat is het?

De Golden Circle is een model afkomstig van Simon Sinek. Het gaat in op de manier van handelen, denken en doen tussen de organisatie en doelgroep. De meeste bedrijven denken volgens Sinek van buiten naar binnen; ze weten wat ze doen en hoe ze dit doen. Een belangrijke vraag die wordt vergeten is het waarom (de kern): wat is de unieke visie of overtuiging van het bedrijf? Waar liggen de wortels van de organisatie? Om succesvol te zijn moet je weten wat jou als organisatie drijft en motiveert. Werk met dit model dus altijd van binnen naar buiten. 

golden circle

Why | How | What

Om als bedrijf op te vallen en je te onderscheiden van je concurrentie, is het cruciaal om een uniek antwoord te kunnen geven op het waarom achter je handelen. Dat betekent echter niet dat het hoe en wat genegeerd kunnen worden; in dit model wordt de volgorde van denken omgedraaid. De Golden Circle bestaat uit drie cirkels die doorlopen moeten worden, van binnen naar buiten. Deze cirkels leggen we hieronder voor je uit. 

Gebruikstips

Een poster gebruiken als facilitator tijdens verschillende soorten (strategische) sessies is altijd een goed idee. Zo maak jij die lege plek aan de muur in de vergaderruimte niet alleen leuk, maar ook nuttig! Ga je deze poster gebruiken? Dan willen we je als tip meegeven om niet op de posters te schrijven maar post-its te gebruiken. Zo kun je de poster vaker gebruiken.

Wij gebruiken deze poster over het algemeen tijdens:

  • Strategische sessies/workshops
  • Algemene online marketing workshops
Pinterest adverteren workshop
golden-circle-poster

Printinstructies

Net zoals bij iedere poster is het belangrijk dat je ‘m laat printen voor optimaal gebruik. Wij delen graag hoe wij onze posters printen. Zo kun jij meteen goed van start gaan. Wij bestellen onze posters op drukwerkdeal.nl met de volgende specificaties: 

Formaat: A1 (594 x 840 mm)
Materiaal: Scheurvast kunststof
Gewicht: 170 g/m²
Bedrukking: 4/0 (Enkelzijdig full color)
Afwerking: Geen afwerking
Druktechniek: Full color digitaal

Heb je een vraag?

Heb je vragen over het gebruik van deze poster? Neem dan contact met ons op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >