Skip to main content

Online marketing blogs

Als online marketeer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het steeds veranderende marketinglandschap. Want wat vandaag relevant is, kan morgen alweer verouderd zijn. Onze experts blijven op de hoogte door onder andere online marketing blogs en vakartikelen in de gaten te houden. En we delen deze graag met je.

Lezen maar!

Om je het makkelijk te maken hebben we de blogs onderverdeeld in categorieën. Zo kun jij in één oogopslag zien welke relevant zijn voor jou.

Voor de social experts

Als social media- of content expert weet jij als geen ander dat alles online razendsnel verandert. Daarom zijn wij erg blij met onderstaande social media blogs. Zo missen onze experts nooit belangrijke ontwikkelingen of grote veranderingen.

Facebook Business
Jij werkt hoogstwaarschijnlijk dagelijks met Facebook. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen rondom dit platform. En laten zij nu zelf een blog bijhouden waar je dit allemaal kan lezen. Handig hè? Wil je nog meer nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates van Facebook Business, inclusief nieuws, events en product updates.

Ga naar de Facebook blog > 

Coosto blog
Coosto is in de eerste plaats een content- & social media marketing tool, die erop is gericht om organisaties te helpen meer resultaat uit content te halen. Daarnaast hebben zij een handige blog met artikelen met het laatste nieuws over onder andere contentmarketing, social media management, community management, content analytics en meer. Volgens onze professionals een echte aanrader! 

Ga naar de Coosto blog > 

Social Marketing Bureau

SEA & SEO blogs

De volgende online marketing blogs zijn onmisbaar voor onze SEO en SEA specialisten. Dompel jij jezelf ook helemaal onder in SEO of SEA? Houd dan vooral onderstaande blogs in de gaten. 

Moz
Moz is niet alleen een bedrijf dat SEO tools bouwt en inbound marketing, linkbuilding en content marketing eenvoudig maakt;ze hebben ook een handige SEO blog. SEO experts uit de sector delen hun adviezen, onderzoeken, how-to’s en inzichten. Allemaal om je SEO en online marketing vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. 

Ga hier naar de Moz blogpagina >

Search Engine Land
Search Engine Land behandelt alle aspecten van digitale marketing. Het dagelijkse nieuws omvat onder andere belangrijke artikelen over SEO trends en tips. Een echte aanrader dus als je met je neus middenin de SEO werkzaamheden zit. 

Ga naar Searchengineland.nl  > 

Search Engine Journal
Search Engine Journal is er speciaal voor alle SEO experts. Ze schrijven SEO blogs over alle nieuwtjes in SEO-land Vrijwel alle marketing artikelen zijn afkomstig van echte online marketing experts, zowel onafhankelijk als in-house. 

Ga naar Searchenginejournal > 

Google blog
Onmisbaar in dit rijtje is natuurlijk de blog van Google. Want zeg nu zelf: wat is een meer betrouwbare bron dan de blog van dé zoekmachine zelf. In deze blog lees je al het nieuws, tips en informatie over onder andere Google Ads en alle andere Google producten. 

Ga naar Google’s blog > 

SEO bureau nummer 1 in google

Google Analytics en Tag Manager blogs

Google Analytics meet het succes van een digitale marketingcampagne. Het is een heel belangrijk onderdeel voor online marketeers. Deze blogs houden je helemaal up to date over de laatste Google Analytics en Google Tag Manager ontwikkelingen.

Simon Ahava
De blogwebsite van Simon Ahava biedt echte eyeopeners als het gaat om Analytics en Google Tag Manager. Sinds 2014 is hij een Google Developer Expert voor Google Analytics en Google Tag Manager.Een echte expert dus. Lees alles over de meest recente veranderingen in zijn Google Ads blogs.

Ga naar Simon Ahava > 

Analytics Mania
Het idee achter Analytics Mania is om mensen die geïnteresseerd zijn in Analytics maar niet weten hoe ze moeten coderen, te onderwijzen. Deze blog is geschikt voor iedereen die net begint te werken met Google Tag Manager, maar ook voor gevorderde GTM-gebruikers die nieuwe trackingtechnieken willen leren. 

Ga naar Analytics Mania > 

WordStream
Ook WordStream is een must read volgens onze experts als je veel bezig bent met Google Analytics en Google Tag Manager. Ook hier blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Ga naar wordstream > 

Google Analytics 4 expert

Allerlei handige online marketing blogs

Onderstaande marketing artikelen zijn geschikt voor iedere online marketeer. Of je nu een SEO expert bent, jezelf de hele dag bezig houdt met social media, of een duizendpoot bent en je met alle aspecten bezighoudt.

Cultuurmarketing.nl
Voor de cultuurmarketeers onder ons is Cultuurmarketing.nl een echte aanrader. Het is een echte community van vakgenoten die publiek verbinden met kunst, cultuur en erfgoed. Volg de laatste cultuurmarketing trends op de voet. 

Ga naar cultuurmarketing.nl > 

Emerce
Een bekende website onder onze online marketeers is Emerce. Emerce is een multichannel platform over online business en marketing in de breedste zin. Wil je dus alles op één website lezen? Dan raden wij Emerce aan.

Ga naar Emerce.nl >

Frankwatching
Ben je wel een echte online marketeer als je Frankwatching niet kent? Frankwatching is dé website waar je al het nieuws rondom online marketing als eerste kan lezen.uim 400 experts delen dagelijks hun kennis over online trends. Een niet te missen website dus. 

Ga naar Frankwatching > 

jobalert afdeling online kantoor

Nog meer leren?

Wij geloven in je leven lang leren. En daar helpen we jou bij Afdeling Online graag bij. Daarom staan er regelmatig nieuwe opleidingen en workshops op de agenda. Kijk in onze agenda voor een actueel overzicht of bekijk eens een incompany workshop of opleiding.

Ga naar onze agenda >

400+ online marketingbegrippen

Ben je door alle online marketing artikelen van vandaag heen? Heel goed. Om je nog verder op weg te helpen in het online marketingvak hebben we een begrippenlijst gemaakt met maar liefst 400(!) online marketing begrippen. Ken en gebruik jij ze al allemaal? Test je kennis! 

leven lang leren leerbudget overheidscommunicatie
Chrome-Extensies

25 handige Chrome extensies

Wil je, naast het lezen van de marketing artikelen, ook je werkzaamheden als online marketeer makkelijker maken? Bekijk dan de meest gebruikte Chrome extensies van onze experts.

Heb je een leervraag voor ons?

Neem contact op met een van onze experts. Zij helpen je graag verder.

Neem contact met ons op >

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >