Vraag & Antwoord

Hoe schrijf je goede SEO teksten?

Je schrijft goede SEO teksten door onderwerpen te kiezen die relevant zijn voor de lezer. Aan de hand van een keyword research kun je bepalen welke zoektermen relevant zijn voor jouw SEO teksten. Maar hoe doe je dit? Het schrijven van goede SEO teksten wordt steeds belangrijker in een wereld, waarin Google de relevantie van jouw SEO content steeds beter begrijpt. In deze tekst kun je lezen hoe je goede SEO teksten schrijft aan de hand van een stappenplan.

Stap 1: Bepaal relevante zoekwoorden

Je schrijft goede SEO teksten door te beginnen met een zoekwoordenonderzoek. Door de juiste zoekwoorden te kiezen, vind je een onderwerp dat relevant is voor je lezer en maak je de SEO tekst vindbaar via zoekmachines zoals Google. Zorg ervoor dat je per SEO tekst een focus keyword kiest in combinatie met bijbehorende keywords. Deze woorden laat je vervolgens op regelmatige basis terugkomen in de SEO tekst. Overigens gaat het tegenwoordig niet zozeer meer om het aantal keer dat een keyword terugkomt in de tekst. Het gaat met name om de context, waarin je de keywords verwerkt.

Wil je graag aan de slag met het schrijven van goede SEO teksten? Neem contact met ons op om te kijken wat onze SEO specialist voor jouw bedrijf kan betekenen.

Stap 2: Zorg voor een logische structuur van de landingspagina

Voor SEO optimalisatie is meer nodig dan het plaatsen van relevante zoekwoorden in de tekst. Denk bijvoorbeeld ook aan een logische  structuur van je SEO landingspagina. Je kunt een goede SEO structuur aanbrengen door de tekst op te delen in meerdere blokken. Voeg een aantal interessante buttons en elementen toe, zodat de bezoeker ook getriggerd wordt om door te lezen en te klikken naar andere pagina’s.

Ook belangrijk!

Stem je de tekst af op het leesniveau van je lezer. Wees ervan bewust dat het leesniveau op internet lager ligt dan bij fysieke bladen en boeken. De reden hiervoor is bijvoorbeeld de opkomst van mobiel gebruik: een gedeelte van je lezers zal de tekst op hun mobiel lezen.

Stap 3: SEO optimaliseer je tekst

Je kunt nu je tekst verder SEO optimaliseren. Bijvoorbeeld door:

Nu je de keywords gekozen hebt en de structuur van de landingspagina bepaald hebt, kun je aan de slag met het optimaliseren van de SEO tekst. Denk daarbij aan een goede implementatie van de keywords in bijvoorbeeld de H-tags, de body text, de meta data en in de interne linkjes. Hoe je dat precies kunt verwerken en waar je nog meer op moet letten? Onze SEO specialist helpt je graag verder met het maken van deze keuzes.

Stap 4: Houd je SEO teksten relevant

Blijf je lezers interesseren. Dit wil zeggen: blijf je tekst voortdurend aanpassen en onderhouden om relevant te blijven voor je lezers en voor de zoekmachine.

Wil je weten welke onderwerpen je lezers interessant vinden? Zet hiervoor actief communitymanagement in en blijf aangehaakt bij wat jouw lezers bezig houdt. Vraag hen over welke onderwerpen zij meer willen weten.

Meer weten over SEO?

Wil je meer weten of advies over jouw SEO teksten? Neem dan contact met onze SEO specialist op.

Contact
In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht