Vraag & Antwoord

Hoe kom ik aan e-mailadressen?

Voor een goede e-mailmarketing heb je zoveel mogelijk relevante e-mailadressen nodig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om aan e-mailadressen te komen voor jouw nieuwsbrief. We hebben een paar belangrijke manieren voor je verzameld:

Tips voor het vragen om e-mailadressen

  • Vraag erom! Vraag je klanten (en potentiële klanten) om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. Geef daarbij aan dat je ze beter willen leren kennen. Heet je klanten welkom met een welkom e-mail en beloon hun interesse in jouw bedrijf. Dit kun je bijvoorbeeld doen met relevante content of een winactie.
  • Plaats een aanmeldformulier op je website. Wanneer je niet in staat bent om direct e-mailadressen te verzamelen van potentiële klanten, kun je een aanmeldformulier op je website plaatsen. Het is een goed idee om dit formulier op verschillende (belangrijke) pagina’s van je website terug te laten komen, zodat potentiēle klanten dit formulier makkelijk kunnen vinden.
  • Maak handig gebruik van social media. Je kunt op verschillende manieren aan e-mailadressen komen door sociale netwerken handig in te zetten.
  • Plaats een link in je e-mailhandtekening. Nog een manier om aan extra e-mailadressen te komen is door simpelweg een aanmeldlink in de e-mailhandtekening van jouw bedrijf te verwerken. Zo kunnen je contacten zich moeiteloos aanmelden voor jouw nieuwsbrief.

Koop geen lijsten!

Soms worden lijsten met e-mailadressen voor een voordelige prijs aangeboden. Laat je niet verleiden en koop nooit zo’n lijst! Klanten vinden het niet goed als je gebruik maakt van hun e-mailadres terwijl zij hier geen toestemming voor hebben gegeven. Dit kan afbreuk doen aan je merkwaardering, maar bovendien is het illegaal om op deze manier te handelen in persoonsgegevens.

Wil je meer weten over e-mailmarketing?

Dit waren slechts enkele antwoorden op de vraag ‘Hoe kom je aan e-mailadressen?’. Wil je meer weten over hoe je e-mailmarketingkunt inzetten om je omzet te verhogen, je producten extra onder de aandacht te brengen of klantloyaliteit te vergroten? Neem contact met ons op!

Contact
In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht