Google Analytics agency inschakelen?

Als website-eigenaar wil je graag weten hoe jouw website of webshop presteert. Hoe vaak wordt je website eigenlijk bezocht, en wie bezoekt welke webpagina? En hoe veel tijd brengen bezoekers door op speciale pagina’s op jouw website? De antwoorden op deze vragen vind je in Google Analytics! Met deze tool kun je namelijk vrijwel alles rondom jouw website meten.

Als Google Analytics Agency kunnen wij je helpen met de inrichting van jouw Google Analytics account. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bepalen van KPI’s en de inrichting van je doelen en funnels. Kortom: wil jij de inrichting of het beheer van je Google Analytics accounts uitbesteden? Lees dan snel verder!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op.

contact@afdelingonline.nl
0492 - 700 220
analytics agency dirk presenteert

Wij zijn gecertificeerd

google partner badge
Certified_Google_partner_Analytics

Waarom Google Analytics uitbesteden?

  • Met behulp van Google Analytics kun je de prestaties van je website of webshop heel nauwkeurig meten. Daarvoor moet het account natuurlijk wel helemaal goed ingericht zijn. Hierbij kunnen wij je als Analytics Agency ontzorgen.
  • Met behulp van de statistieken in Google Analytics, leer jij jouw websitebezoekers pas echt kennen. Zo heb je toegang tot geografische en demografische informatie, maar ook krijg je inzicht in hun online gedrag. Hoe veel tijd brengen ze door op je website? En welke webpagina’s bezoeken ze? Maar ook: via welke pagina verlaten ze je website?
  • De statistieken in Analytics zijn heel goed bruikbaar om trends te spotten, waarop je vervolgens kunt inspelen. Wanneer er bijvoorbeeld een specifieke productpagina is die heel goed presteert, kun je erover denken om vergelijkbare producten aan te bieden.
  • Google Analytics heeft nog een ander groot voordeel: je kunt hiermee al je marketingkanalen in één overzicht weergeven. Hierdoor kun je goed vergelijkingen maken en conclusies trekken!
  • Tenslotte: in Google Analytics kun je de belangrijke cijfers heel overzichtelijk tonen. Dat is handig wanneer je de resultaten wil bespreken met je collega’s en/of het managementteam.

Vraag een second opinion aan!

Werk je nu samen met een ander online marketingbureau, maar vallen de resultaten keer op keer tegen? Vraag dan nu geheel kosteloos een Second Opinion aan!

Second Opinion aanvragen

Gecertificeerd Analytics Agency

Wil je de resultaten van jouw website of webshop inzichtelijk en meetbaar maken? Of zou je je huidige Google Analytics account graag naar een (nog) hoger niveau tillen? Laat Afdeling Online dan jouw nieuwe Analytics bureau zijn. Wij hebben ruime ervaring en natuurlijk hebben we ook de nodige Analytics certificaten op zak:

Google Partner Badge
google analytics logo
google gtm logo
google data studio logo

Een Google Analytics bureau inschakelen voor...

Denk jij na over de samenwerking met een Google Analytics bureau, ter ondersteuning of voor specialistisch advies? Dan wil je vast weten hoe zo’n Analytics Agency precies te werk gaat. Dit is onze aanpak:

Meetstrategie

Welke dingen wil je meten? Het antwoord op deze vraag komt terug in het meetplan dat we samen met jou en je collega’s opstellen. In het meetplan bepalen we de harde en zachte conversies en bekijken we welke onderdelen meetbaar gemaakt moeten worden. Ook bekijken we welke factoren jouw website of webshop nou écht tot een succes maken. Dit alles vatten we vervolgens samen in een duidelijke meetstrategie, natuurlijk met bijbehorende KPI’s.

analytics agency fotoshoot dirk in pak achter pc

Google Analytics inrichten

Is de meetstrategie helemaal rond? Dan gaan we hem natuurlijk in de praktijk brengen. Dat wil zeggen dat we ervoor zorgen dat jouw Google Analytics account slim is ingericht. We maken doelen, filters, funnels en views aan. En uiteraard zorgen we ervoor dat de IP-adressen van jullie kantoor zijn uitgesloten.

analytics agency google analytics

Google Tag Manager

We maken gebruik van Google Tag Manager om de bezoekers van jouw website of webshop te tracken. Met deze tool kan webverkeer worden gemeten, zonder dat hiervoor veel complexe codes aan een website moeten worden toegevoegd. Met Google Tag Manager implementeer je namelijk maar 1 stukje code in de backend van je website, waaraan verschillende conversiepixels kunnen worden toegevoegd.

analytics agency google tag manager

Analytics rapportages

Wil jij maandelijks een duidelijk overzicht ontvangen van je belangrijkste websiteprestaties? Natuurlijk kunnen wij dit als Analytics Agency voor je regelen. Maandelijks delen we een rapportage met je, met daarin de statistieken van de afgelopen maand. Daarbij schrijven we ook aanbevelingen en tips om jouw prestaties verder te verbeteren. Deze rapportage kunnen we aan je presenteren in de vorm van een Google Data Studio dashboard: een overzichtelijke en visuele Analytics-rapportage in jouw huisstijl.

analytics agency rapportage in analytics

Jouw collega marketeers

Maak kennis met je nieuwe collega marketeers. Ieder met zijn of haar eigen unieke talenten en online marketing specialiteiten.

Bekijk alle collega's

Ontmoet jouw nieuwe Google Analytics Agency

Wil je de inrichting en/of optimalisatie van Google Analytics uitbesteden aan een ervaren en gecertificeerd Analytics bureau? Dan zijn wij misschien wel hét Analytics bureau voor jou. Vul het onderstaande formulier in met jouw gegevens, dan bellen we je zo snel mogelijk terug voor een kennismaking.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.