Analytics

Google Analytics expert

Hoi! Mijn naam is Dirk en als Google Analytics expert help ik je bij het bepalen van je kpi’s, het inrichten van Google Analytics en het opzetten van dashboards, doelen en funnels. Samen met jou bekijk ik welke bezoekers verantwoordelijk zijn voor het hoogste rendement. Met een knelpuntenanalyse presenteer ik praktische verbeteringen en bied ik oplossingen om je website of webshop te optimaliseren. Want hoe cliché het ook klinkt: meten is weten.

Google Analytics Expert

Een Google Analytics expert maakt álles meetbaar

Vraag je je nu af wat ik op je website allemaal kan meten? Ik kan precies zien wie je website bezoekt, waar ze vandaan komen en welke pagina’s ze bekijken. Ook kan ik precies zien hoeveel conversies er wanneer hebben plaatsgevonden. Om al deze gegevens te kunnen meten, heb je eerst een slimme inrichting van Google Analytics account nodig. Ook daarbij kan ik je als Google Analytics consultant bij helpen. Nieuwsgierig wat ik nog meer voor je kan betekenen? Neem contact op!

Waarom werken met een Google Analytics expert?

Bij Afdeling Online gebruiken we Google Analytics vaak als basis van onze diensten. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van deze tool? Als Google Analytics consultant Ik omschrijf ze altijd als volgt:

 • Lekker meetbaar: in Google Analytics is alles, maar dan ook alles op je website meetbaar (mits je het goed inricht).
 • Doelen & funnels: je kan in Google Analytics gemakkelijk je doelen vaststellen en deze compleet inrichten.
 • Relevant: groepeer alle informatie die jij belangrijk vindt en waar jij van op de hoogte gehouden wil worden.
 • Alles in één: je kan al je verschillende marketingkanalen in één overzicht opnemen en meten.
 • Rapporteren: het is mogelijk om in Google Analytics met een dashboard te rapporteren en collega’s te updaten.

Dirk Schraven
Meten is weten, maar van te veel cijfers worden we gek! Daarom zijn we fan van less is more: weinig maar ontzettend relevante cijfers dus. Dirk Schraven - Senior Online Strateeg
Aanpak

Stappenplan volgens Google Analytics expert

Ik neem dus eerst je website of webshop statistieken onder de loep. Op basis daarvan schrijf ik als Analytics consultant een advies waarmee ik de usability van je website kan verbeteren. Dit zijn de punten waarop ik mijn analyses loslaat:

 • 1. Algemene analyse

  Wat zeggen de algemene statistieken over jouw website? Denk aan: het aantal (unieke) bezoekers, pageviews en de bounce rate.

  1. Algemene analyse
 • 2. Social analyse

  Wil je graag inzicht in of je doelgroep gebruikmaakt van de social media buttons op je website? Dat kan ik als Google analytics expert meten.

  2. Social analyse
 • 3. Mobiele analyse

  Heb je een app en wil je de statistieken daarvan meten? Ook dat kan via Google Analytics.

  3. Mobiele analyse
 • 4. Conversie analyse

  Met Google Analytics kom je erachter hoeveel je bijvoorbeeld verkoopt of hoe vaak je contactformulier is ingevuld.

  4. Conversie analyse
 • 5. Advertentie analyse

  Ik kan je online advertenties koppelen aan je Google Analytics account om zo de prestaties van je advertenties te meten.

  5. Advertentie analyse

Workshop van een Google Analytics expert

Wil je zelf graag alle ins en outs leren van Google Analytics? Ik help je graag bij het inrichten van het account, het stellen van doelen en het interpreteren van je resultaten. Dit doe ik graag in een op maat gemaakte workshop. Geïnteresseerd in zo’n workshop? Neem dan contact op en samen prikken we een datum.

Workshops

Contact Google Analytics expert

Wil je graag een goede Analytics inrichting of gewoon even kennismaken? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard.

nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Dirk staat voor je klaar!

Klaar voor de start? Ik adviseer je graag over de inzet van Google Analytics voor jouw website of webshop. Neem direct contact op!

Dirk Schraven Senior Online Strateeg

Stuur Dirk een bericht