Skip to main content

Poster: het Golden Circle model

Succesvolle organisaties hebben eenzelfde manier van denken en communiceren: ze weten waarom ze doen wat ze doen. Mensen kopen namelijk niet wat je doet, maar waarom je het doet. En volgens het Golden Circle model is die waarom-vraag ook precies waar je als organisatie mee moet beginnen. Zelf hiermee aan de slag gaan? Lees er alles over op deze pagina en download onze Golden Circle poster geheel gratis en vrijblijvend. Succes!

Download de Golden Circle poster >
golden circle

De Golden Circle: wat is het?

De Golden Circle is een model van Simon Sinek. Het gaat in op de manier van handelen, denken en doen tussen de organisatie en doelgroep. De meeste bedrijven denken volgens Sinek van buiten naar binnen; ze weten wat ze doen en hoe ze dit doen. Een belangrijke vraag die wordt vergeten is het waarom (de kern): wat is de unieke visie of overtuiging van het bedrijf? Waar liggen de wortels van de organisatie? Om succesvol te zijn moet je weten wat jou als organisatie drijft en motiveert. Werk met dit model dus altijd van binnen naar buiten.

Why | How | What

Wil je als bedrijf opvallen en je onderscheiden van de concurrentie? Dan is het belangrijk om het ‘waarom’ van je organisatie uniek te formuleren. Dat betekent echter niet dat het ‘hoe’ en ‘wat’ genegeerd kan worden; in dit model wordt de volgorde van denken omgedraaid. De Golden Circle bestaat uit drie cirkels die doorlopen moeten worden, van binnen naar buiten. Deze cirkels leggen we hieronder voor je uit.

Tips voor gebruik

Een poster gebruiken als ondersteuning tijdens verschillende soorten (strategische) sessies is altijd een goed idee. Zo maak jij die lege plek aan de muur in de vergaderruimte niet alleen leuk, maar ook nuttig! Ga je deze poster gebruiken? Dan willen we je als tip meegeven om niet op de posters te schrijven maar post-its te gebruiken. Zo kun je de poster vaker gebruiken.

Wij gebruiken deze poster over het algemeen tijdens:

  • Strategische sessies/workshops
  • Algemene online marketing workshops
Google-Display-ads-training

Printinstructies

Net zoals bij iedere poster is het belangrijk dat je ‘m laat printen voor optimaal gebruik. Wij delen graag hoe wij onze posters printen. Zo kun jij meteen goed van start gaan. Wij bestellen onze posters op drukwerkdeal.nl met de volgende specificaties: 

Formaat: A1 (594 x 840 mm)
Materiaal: Scheurvast kunststof
Gewicht: 170 g/m²
Bedrukking: 4/0 (enkelzijdig full color)
Afwerking: Geen afwerking
Druktechniek: Full color digitaal

Download 'm hier!

Ben je er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan met de theorie van de Golden Circle? Mooi! Je bent namelijk slechts een paar klikken verwijderd van het invullen van je eigen Golden Circle poster. Download ‘m via onderstaande button en je kunt vooruit!

Download de Golden Circle poster >
Pinterest cursus adverteren

Benieuwd naar onze andere downloadables?

Ben je helemaal enthousiast geworden na het gebruik van deze downloadable of ben je nieuwsgierig naar onze andere tips en tools? Bekijk dan vooral ook onze andere downloadables. Van een certificaten overzicht tot aan een Instagram Story overlay. Wij delen graag onze kennis en tools met je!

Vragen over deze downloadable?

Heb je vragen over het gebruik van de poster of wil je graag meer informatie? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze Academy >