Skip to main content

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Als online marketeer zijn er eindeloos veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) helpt je jouw ontwikkelingsdoelen duidelijk te beschrijven aan de hand van SMART doelstellingen. Waar krijg jij écht energie van? En wat zijn je verbeterpunten? Download ons POP-template via onderstaande button en vul ‘m in!

Download POP >
Archetype

Wat is een Persoonlijk Ontwikkelingsplan?

Ben je al bekend met het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan, oftewel een POP? In het vakgebied van online marketing is het hebben van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan een waardevol instrument om jezelf verder te ontwikkelen. Zelfs als je al jaren ervaring hebt. Met een helder opgesteld POP kun je je doelen nastreven. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je vaardigheden, het volgen van een cursus of het ambiëren van een andere functie. Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan fungeert als een krachtige tool waarmee je niet alleen je doelen duidelijk voor jezelf kunt formuleren, maar ook voor je werkgever. Het is als een routekaart naar succes, waarin je de stappen beschrijft die je wilt nemen om te groeien binnen je vakgebied.

Waarom een Persoonlijk Ontwikkelingsplan?

  • Als online marketeer zijn er oneindig veel mogelijkheden om te groeien. Het is daarom van belang om helder te hebben hoe en in welke richting jij jezelf wil blijven ontwikkelen.
  • Het is waardevol voor zowel werkgever als werknemer om te weten wat je ambities zijn en waar jij jezelf nog in wil ontwikkelen. Zo staan alle neuzen dezelfde kant op en houden zowel de werkgever als de werknemer zicht op de ontwikkeling van de werknemer.
  • In een POP leg je afspraken vast over de ontwikkeling van een medewerker. Fijn voor de medewerker, want die krijgt inzicht in zijn verdere loopbaan binnen het bedrijf.
  • Je hebt meer kans om door te groeien naar een functie die uitdagend en motiverend is.
  • Werk je in een snel veranderend of groeiend bedrijf? Dan is het belangrijk dat jij zelf ook meegroeit met het bedrijf. Een POP draagt hieraan bij omdat er zo gekeken wordt naar jouw behoeftes en doelen.

Tips voor gebruik

Om op een effectieve manier aan de slag te gaan met deze downloadable hebben we de volgende tips voor je. 

  • Ga eerst lekker nadenken. Je kunt hiervoor de volgende vragen aan jezelf stellen: waar ben ik goed in? Waar wil ik mezelf op persoonlijk of professioneel vlak nog in ontwikkelen?
  • Bedenk steeds wat je kan doen om dit doel te bereiken en of je hier hulp bij nodig hebt. Denk hierbij aan hulp of feedback van een collega, het volgen van een opleiding, het lezen van een boek, een adviesgesprek, het bijwonen van een webinar of het behalen van een certificaat. 
  • Maak je doelen zo behapbaar en concreet (SMART) mogelijk. Zo wordt de weg naar je doel inzichtelijker en behapbaarder. Schrijf bijvoorbeeld niet op ‘ik wil beter worden in zoekwoordenonderzoek’ maar maak hiervan ‘ik wil mijn SEMrush Keyword Research examen halen’. 
  • Bekijk vooral onze voorbeelden in de downloadable ter inspiratie!

Printinstructies

Voor deze downloadable geldt geen specifieke printinstructie. Je persoonlijke ontwikkelingsplan is namelijk heel gemakkelijk online in te vullen. Op die manier kun je ‘m heel het jaar door bijwerken. Vind je het toch fijner om aan de slag te gaan met pen en papier? Ons advies is om de invulbare dia’s dan op liggend A4-formaat te printen.

google-optimize

Download 'm hier!

Ben je helemaal klaar om met je eigen persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan? Mooi! Je bent namelijk slechts een paar klikken verwijderd tot het beheren van je eigen POP. Download ‘m via onderstaande button en je kunt vooruit!

Download POP >
Pinterest cursus adverteren

Benieuwd naar onze andere downloadables?

Ben je helemaal enthousiast geworden na het gebruik van deze downloadable of ben je nieuwsgierig naar onze andere tips en tools? Bekijk dan vooral ook onze andere downloadables. Van een certificatenoverzicht tot aan een Instagram Story overlay. Wij delen graag onze kennis en tools met je!

Vragen over deze downloadable?

Heb je vragen over het gebruik van dit Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) of wil je graag meer informatie? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze Academy >