Skip to main content

Template voor het (her)schrijven van meta data

Wil je jouw online zichtbaarheid optimaliseren? Dan is het slim om eens kritisch te kijken naar jouw metadata. Dit is namelijk de eerste indruk van je organisatie in de zoekmachine. Om hier op een overzichtelijke en gestructureerde manier mee aan de slag te gaan, hebben we een metadata template voor je opgesteld. Download ons handige template en begin direct gestructureerd met het optimaliseren van je metadata! ✍️

Download het template >

💡 TIP: Wil je meteen aan de slag en het bestand bewerken? Maak een kopie van het bestand, dan ontvang je de bewerkingsrechten. 

SEO bureau samenwerken

Waarom een metadata template?

Wist je dat metadata ontzettend belangrijk is voor je online zichtbaarheid en je SEO prestaties? Metadata fungeert namelijk als eerste kennismaking van je organisatie met zoekmachines, waardoor het belangrijk is om hier de nodige aandacht aan te besteden. Met een gestructureerd en overzichtelijk metadata template behoud je controle over de informatie die zoekmachines over je website weergeven. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van je rangschikking in zoekresultaten, maar ook bij het creëren van een consistente en aantrekkelijke presentatie van je website. Door gebruik te maken van ons template, kun je effectief en efficiënt je metadata beheren en optimaliseren, wat uiteindelijk resulteert in verbeterde online prestaties! 🚀

Tips voor gebruik

Om op een effectieve manier aan de slag te gaan met deze downloadable, hebben we de volgende tips voor je.

  • First things first, maak een kopie van het bestand. Zo ontvang je de bewerkingsrechten en kun je het template naar eigen wensen aanpassen en gebruiken.
  • Importeer vervolgens al je website URL’s in het sjabloon. Het is handig om hierbij onderscheid te maken tussen verschillende soorten pagina’s, zoals dienstenpagina’s, productpagina’s en SEO-pagina’s.
  • Ga aan de slag met het schrijven van een pakkende meta title en meta description. Bij beide zie je een getal staan dat de tekstlengte bijhoudt. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden. Wordt het vakje rood? Dan is het nodig om de lengte van je tekst in te korten, anders is deze mogelijk niet goed zichtbaar in de zoekmachine.
  • Vul ook de status in en de datum waarop je de metadata hebt aangepast op je website. Dit is interessant om terug te zien wanneer je de resultaten van je SEO-inspanningen gaat bekijken. 📈
Tanneke aan het werk achter haar laptop

Download 'm hier!

Aan de slag met het (her)schrijven van jouw metadata? En wil je er zeker van zijn dat je op een gestructureerde manier te werk gaat? Mooi! Je bent namelijk slechts een paar klikken verwijderd van het beheren van een handig metadata template. Download ‘m snel via onderstaande button! 👇

Download het template >

Benieuwd naar onze andere downloadables?

Ben je helemaal enthousiast geworden na het gebruik van deze downloadable of ben je nieuwsgierig naar onze andere tips en tools? Bekijk dan vooral ook onze andere downloadables. Van een contentkalender tot aan een online copywriting checklist en van een advertentie checklist voor social campagnes tot aan een Instagram Reels overlay. Wij delen graag onze kennis met je!

Pinterest cursus adverteren

Vragen over deze downloadable?

Heb je vragen over het gebruik van het metadata template of wil je graag meer informatie? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze Academy >