Skip to main content

Contentkalender

Content is onmisbaar in onze digitale wereld, maar een succesvolle contentstrategie vereist meer dan alleen goede ideeën. Het begint allemaal met een doordachte planning. Onze contentkalender template is jouw geheime wapen voor het organiseren en optimaliseren van je online content. Of je nu een ervaren marketeer bent of een startende ondernemer. Onze downloadable helpt je om je boodschap krachtig over te brengen, jouw doelgroep te bereiken en je online aanwezigheid te versterken. Download ‘m en ontdek hoe je jouw content naar een hoger niveau tilt.

Download contentkalender 2024 >

💡 TIP: Wil je meteen aan de slag en het bestand bewerken? Maak een kopie van het bestand, dan ontvang je de bewerkingsrechten. 

Video content laten maken

Waarom een contentkalender?

Als online marketeer is een contentkalender je onmisbare bondgenoot. Het is niet zomaar een document: het is de sleutel tot een georganiseerde en effectieve contentmarketingstrategie. Met een contentkalender bereik je moeiteloos jouw doelgroep, behoud je het overzicht en begrijp je precies waarom je welke stap zet. Klaar om jouw bedrijf te laten schitteren met pakkende content? Onze contentkalender ondersteunt jou om jouw boodschap online krachtig te communiceren.

Het belang van een contentkalender

Overweeg je om een contentkalender te gebruiken als aanvulling op je contentstrategie? Wij geven je een aantal redenen waarom dit een onmisbaar document is. 

Tips voor gebruik

Om op een effectieve manier aan de slag te gaan met deze downloadable, hebben we de volgende tips voor je. 

  • In de tab ‘advertentiekalender’ vind je een overzicht waarin je kan aangeven wanneer, waar, wat en in welke vorm je advertenties op social media wil publiceren.
  • In de tab ‘contentkalender’ vul je in welke niet-betaalde posts je op social media wil publiceren. In de downloadable vind je twee tabbladen: een contentkalender per dag over het hele jaar en een contentkalender per twee weken. Gebruik wat voor jou handig is. 
  • De naam zegt het al. In de tab ‘verwachte resultaten’ vul je jouw verwachte resultaten in.
  • In de tab ‘rubrieken’ vul je de door jou (en je collega’s) bedachte rubrieken in.
  • ‘Specs visuals’ laat zien welke specificaties van visuals je nodig hebt voor je online campagnes.
  • In de tab ‘leads’ vul je in welke leads middels je campagnes zijn gegenereerd.
Google-Display-ads-training

Printinstructies

Voor deze downloadable geldt geen specifieke printinstructie. De contentkalender is namelijk heel gemakkelijk online in te vullen? Vind je het toch fijner om aan de slag te gaan met pen en papier? Ons advies is om de voorbeeld contentkalender dan op A3-formaat te printen. 

Download 'm hier!

Ben je er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan met je eigen contentkalender? Mooi! Je bent namelijk slechts een paar klikken verwijderd tot het beheren van je eigen contentkalender. Download ‘m via onderstaande button en je kunt vooruit!

Download contentkalender 2024 >
Pinterest cursus adverteren

Benieuwd naar onze andere downloadables?

Ben je helemaal enthousiast geworden na het gebruik van deze downloadable of ben je nieuwsgierig naar onze andere tips en tools? Bekijk dan vooral ook onze andere downloadables. Van een persoonlijk ontwikkelingsplan tot aan een online copywriting checklist. Wij delen graag onze kennis en tools met je!

Vragen over deze downloadable?

Heb je vragen over het gebruik van het template of wil je graag meer informatie? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze Academy >