Skip to main content

AI-prompt template (met R-STAR model)

Wil je sneller en efficiënter werken met AI-tools? En ben je op zoek naar gestructureerde prompts om jouw projecten naar een hoger niveau te tillen? Dan is deze downloadable een must-have voor jou en je collega’s!In een handig template hebben we een lijst samengesteld met veelgebruikte en nuttige prompts voor diverse categorieën zoals marketing, zakelijk, content creatie, copywriting, webontwikkeling, verkoop, en klantenservice. Deze lijst is ideaal om snel de juiste richtlijnen te vinden of om inspiratie op te doen voor jouw projecten.

Download het template >

💡 TIP: Wil je meteen aan de slag en het bestand bewerken? Maak een kopie van het bestand, dan ontvang je de bewerkingsrechten. 

Jaap achter zijn laptop

Waarom AI gebruiken met behulp van prompts?

Het gebruik van AI met behulp van goed samengestelde prompts kan je werk aanzienlijk vereenvoudigen en versnellen. Of je nu een marketeer, schrijver, ontwikkelaar of verkoper bent, AI-tools kunnen repetitieve taken automatiseren, creatieve blokkades doorbreken en zelfs nieuwe inzichten bieden. Met de juiste prompts kun je AI op een efficiënte manier inzetten om consistent hoogwaardige resultaten te behalen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een handig template ontwikkeld waar je direct mee aan de slag kunt! 🙌

Wat is het R-STAR model en zijn toegevoegde waarde?

Het traditionele STAR-model (Situatie, Taak, Actie, Resultaat) helpt marketeers bij het begrijpen van gedrag en competenties van de doelgroep. Met geavanceerde AI-tools zoals ChatGPT is het tijd voor een update: het R-STAR model. Dit voegt ‘Rol’ toe, waarmee je eerst de rol van de AI-tool bepaalt voordat je naar situatie, taak, actie en resultaat kijkt. Het R-STAR model helpt je om gerichte en effectieve AI-prompts te formuleren, waardoor je AI-tools beter presteren en je sneller resultaten behaalt. Win-win, toch? 🦾

Lisa geeft uitleg over het gebruik van prompts binnen ChatGPT
Tanneke aan het werk achter haar laptop

Tips voor gebruik

Om op een effectieve manier aan de slag te gaan met deze downloadable, hebben we de volgende tips voor je.

  • First things first, maak een kopie van het bestand. Zo ontvang je de bewerkingsrechten en kun je het template naar eigen wensen aanpassen en gebruiken.
  • In het bestand zie je 4 tabjes, met als eerste tabje ‘AI-prompts’. In deze tab vind je een lijst met prompts die te gebruiken zijn per categorie. Blader hier doorheen en kijk welke prompt van toepassing is op jouw vraagstuk.
  • In de tweede tab ‘R-STAR model’ kun je meer informatie vinden over het R-STAR model. Wat is het precies en hoe gebruik je het? Deze tab is relevant als je nog niet bekend bent met dit model
  • In de derde tab ‘Toepassing’ zie je drie voorbeelden van hoe je een prompt gebruikt in combinatie met het R-STAR model. Door op deze wijze het model toe te passen, haal je het meeste uit je AI-assistent. 
  • In de vierde tab ‘Template’ vind je een template om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je eigen prompts. Zo leer je om optimaal samen te werken met AI. Succes! 🍀

Printinstructies

Voor deze downloadable geldt geen specifieke printinstructie. Het AI-prompt template is namelijk heel gemakkelijk online te gebruiken. Vind je het toch fijner om aan de slag te gaan met pen en papier? Ons advies is om het template dan op A4-formaat te printen.

Trofee

Download 'm hier!

Aan de slag met het schrijven van prompts voor AI-tools? En wil je dit op een gestructureerde manier doen met behulp van het R-STAR model?  Mooi! Je bent namelijk slechts een paar klikken verwijderd van het beheren van een handig template. Download ‘m snel via onderstaande button! 👇

Download het template >
Pinterest cursus adverteren

Benieuwd naar onze andere downloadables?

Ben je helemaal enthousiast geworden na het gebruik van deze downloadable of ben je nieuwsgierig naar onze andere tips en tools? Bekijk dan vooral ook onze andere downloadables. Van een online copywriting checklist tot aan een metadata template en van een contentkalender tot aan een advertentie checklist voor social campagnes. Wij delen graag onze kennis met je!

Vragen over deze downloadable?

Heb je vragen over het gebruik van ons AI-prompt template of wil je meer informatie over het R-STAR model? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze Academy >