Skip to main content

Advertentie checklist voor social campagnes

Ga je aan de slag met een social media campagne? Het kan overweldigend lijken, maar met onze handige advertentie checklist wordt het een fluitje van een cent! Volg eenvoudig de stappen van onze checklist om jouw eigen campagnes – of die van een collega – te controleren. Download nu onze advertentie checklist en verzeker jezelf van foutloze en succesvolle social campagnes. 🚀

Download de advertentie checklist >

💡 TIP: Wil je meteen aan de slag en het bestand bewerken? Maak een kopie van het bestand, dan ontvang je de bewerkingsrechten. 

Daantje legt iets uit aan twee collega's

Waarom een advertentie checklist?

Sta je op het punt om je social campagnes te lanceren? Dan is een advertentiecampagne checklist een onmisbaar hulpmiddel. Het is je garantie dat je niets over het hoofd ziet bij het opzetten van je campagne. Bovendien fungeert het als een betrouwbare laatste controle voordat je de campagne live laat gaan. En laten we eerlijk zijn, een frisse blik kan nooit kwaad. Laat daarom een collega ook eens de checklist gebruiken om je campagne kritisch door te lopen. Met deze handige checklist zijn foutjes in je campagne verleden tijd. Klaar voor succesvolle campagnes? Laat de checklist z’n werk doen! 🙌

Tips voor gebruik

Om op een effectieve manier aan de slag te gaan met deze downloadable, hebben we de volgende tips voor je.

  • First things first, maak een kopie van het bestand. Zo ontvang je de bewerkingsrechten en kun je de checklist naar eigen wensen aanpassen en gebruiken.
  • Ga je aan de slag met Meta of LinkedIn campagnes? Let op het onderscheid tussen de twee verschillende tabbladen.
  • Het spreekt voor zich, maar wel heel belangrijk: werk van boven naar onder. Dit helpt je om geen enkel aspect over het hoofd te zien.
  • Zodra je een item hebt gecontroleerd, vergeet dan niet het vakje aan te vinken met een ✅ om aan te geven dat het is afgerond.
  • Maak gebruik van het tabblad ‘collega’s’ om het vierogenprincipe toe te passen. Wiens campagne wordt gecontroleerd door wie? Zijn er specifieke uitzonderingen waar rekening mee moet worden gehouden?
  • Als je de campagne van een collega controleert, geef dan na het voltooien van de checklist feedback met suggesties voor verbetering. Wel zo handig natuurlijk. 😉
Tanneke aan het werk achter haar laptop
Google-Display-ads-training

Printinstructies

Voor deze downloadable geldt geen specifieke printinstructie. De advertentie checklist is namelijk heel gemakkelijk online in te vullen? Vind je het toch fijner om aan de slag te gaan met pen en papier? Ons advies is om de checklist dan op A4-formaat te printen.

Download 'm hier!

Aan de slag met social media adverteren? En wil je er zeker van zijn dat jouw campagnes tiptop in orde zijn? Mooi! Je bent namelijk slechts een paar klikken verwijderd van het beheren van een handige advertentie checklist. Download ‘m snel via onderstaande button! 👇

Download de advertentie checklist >

Benieuwd naar onze andere downloadables?

Ben je helemaal enthousiast geworden na het gebruik van deze downloadable of ben je nieuwsgierig naar onze andere tips en tools? Bekijk dan vooral ook onze andere downloadables. Van een contentkalender tot aan een online copywriting checklist en van een Instagram Story overlay tot aan een persona-template. Wij delen graag onze kennis met je!

Pinterest cursus adverteren

Vragen over deze downloadable?

Heb je vragen over het gebruik van de advertentie checklist of wil je graag meer informatie? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze Academy >