Skip to main content

Online marketing voor de Zuiderwaterlinie Noord-Brabant

Weet jij wat de de oudste, de langste én meest benutte van alle Nederlandse waterlinies is? De Zuiderwaterlinie! Deze linie loopt helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Het is een ketting van 160 kilometer die 11 gezellige vestingsteden en prachtige buitengebieden aan elkaar verbindt met een prachtig, historisch verhaal. Klik hier om meer over de historie van de Zuiderwaterlinie te lezen.

Een paar jaar geleden is de provincie het project gestart om de bekendheid en het toerisme van de Zuiderwaterlinie te vergroten. Zo kwam zij voor online marketing en Google Grants advies bij Afdeling Online terecht. We hebben ons verdiept in de Zuiderwaterlinie: interessante weetjes en leuke plekken voor toeristen hebben we omgetoverd tot een online campagnes. Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven valt langs de linie? In dit artikel vertellen wij wat we voor de Zuiderwaterlinie hebben gedaan.

Online marketing

Social

SEO en SEA

Logo Zuidwaterlinie

De opdracht

Voor de Zuiderwaterlinie verzorgen wij de complete online marketing. Het grootste deel van onze tijd besteden we aan social marketing, zowel organisch als adverteren. Daarnaast geven we de teksten op de website een SEO-sausje en houden we ons bezig met Grants.

Binnen het project valt veel te ontdekken: gezellige vestingsteden met stoere forten, stadsmonumenten en groene buitengebieden. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten aan verbonden zoals het ontdekken van West Brabant met de Explorer app. Er is altijd wel een interessant verhaal te delen, daarom posten we ook minstens twee keer per week op social media. Ook lopen er meerdere campagnes per maand op Facebook, Instagram en Twitter.

"Ze zijn snel, denken heel actief mee en hebben in no time voeling gekregen met de diverse inhoud van de Zuiderwaterlinie. We kijken uit naar het vervolg van onze samenwerking!"

Eveline

De Zuiderwaterlinie

Een schat aan foto's

De opdracht voor de Zuiderwaterlinie is heel uitgebreid. Daardoor kunnen we echt in het project duiken en optimaal resultaat bereiken. De fijne samenwerking binnen dit project met de provincie en Connect zorgt ervoor dat alle online communicatie naadloos op elkaar aan kan sluiten. Ook zijn er veel foto’s over de Zuiderwaterlinie beschikbaar die het beeld bij het woord voegen.

Aan de slag!

Aan de hand van creatieve contentplannen voor social media, SEO en SEA analyse zijn wij online marketing campagnes voor dit project gestart!

De scores!

Maar wat hebben de Grants campagnes tot nu toe dan opgebracht? Hier zie je de online resultaten.