Skip to main content

Een nieuw platform voor cultuur in Brabant

MEST is een tijdschrift en website over bijzondere kunst & cultuur in Noord-Brabant. Als online redacteur zorgt Sanne sinds december 2013 voor de website alsmede de content daarvan en de social media er omheen. MEST wil de online community voor de culturele sector in Brabant zijn.

SEA

SEO

Copywriting

De opdracht

De uitdaging van Mestmag.nl was het opbouwen van een totaal nieuw platform, met alle online middelen die daarbij kunnen helpen. Eind 2013 hebben we daarom eerst een project- en contentplan geschreven. Nadat het nieuwe platform was opgeleverd in 2014 is Sanne aan de slag gegaan met de content, die bestaat uit wekelijks minimaal twee unieke artikelen die interessant zijn voor mensen die werkzaam zijn in de Brabantse cultuursector. We rapporteren maandelijks naar aanleiding van een online dashboard, dat samen gesteld is uit diverse KPI’s. Langzaam bouwen we verschillende online kanalen uit, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en een wekelijkse digitale nieuwsbrief.

"Mag ik heel even zeggen: Petje af! Voor de bijzonder inspirerende Facebook pagina, voor het mega toffe magazine, voor het goeie insta platform. Jullie worden enorm gewaardeerd!"

Daphne D'Achard

Pinkandbold.nl

Het resultaat

In een paar jaar tijd hebben we Mestmag.nl opgebouwd van nauwelijks enkele bezoekers naar 9000 unieke bezoekers per maand. Ook hebben we in totaal meer dan 15.000 volgers opgebouwd die gelinkt zijn aan de sociale kanalen en ontvangen we maandelijks meer dan 200 redactietips in de mailbox.

Instafette

Iedere week neemt iemand uit de Brabantse culturele scene het MEST magazine Instagram account over. Op Instagram laten ze zien hoe hun werkweek eruitziet.

Facebook

We creëren iedere week opnieuw unieke content speciaal voor Facebook. We combineren service met inspiratie én kiezen een duidelijke huisstijl. Zo herkent ons publiek de MEST posts.

De scores!

Niet onbelangrijk, wat hebben we bereikt?