Skip to main content

7 manieren om het Instagram algoritme te hacken

Steek je veel tijd in toffe Instagram content, die vervolgens door niemand wordt gezien? Gebruik deze 7 tips om het Instagram algoritme te hacken.

Instagram Agency Tanneke

Gaat er bij jou veel tijd zitten in het creëren toffe Instagram content? Maar merk je dat deze content vervolgens door niemand wordt gezien? Hoe jammer is dat?! Gebruik deze 7 manieren om het Instagram algoritme te hacken, zodat jouw content wél zijn verdiende publiek krijgt. 😊

7 manieren om het Instagram algoritme te hacken

1. Betrokkenheid

Hoe populairder je content, des te beter de betrokkenheid (likes, comments en deelacties) is bij je post of story. Zorg daarom voor content in jouw huisstijl die visueel aantrekkelijk is, persoonlijk is en vooral relevant is. Meer hierover in de volgende tip. Sinds kort krijg je ook posts en video’s te zien op je newsfeed van mensen die je nog niet volgt. Maak je populaire content? Dan komt deze voortaan dus ook op de newsfeed van soortgelijke gebruikers, waardoor je bereik stijgt. Bewegend beeld trekt ook meer aandacht, dus video’s hebben de voorkeur voor afbeeldingen.

2. Relevantie

Heel belangrijk: maak content die je doelgroep aanspreekt. Wat willen volgers van je zien en horen? Waar zijn zij mee geholpen? Waarom zouden zij mee willen doen aan activiteiten? Wat zijn vragen die bij hen spelen? Oftewel: what’s in it for them?

3. Relatie

Als je veel interactie hebt met een account krijg je hun posts sneller te zien. Onze tip: wek interactie op. Instagram stories zijn hier perfect voor. Maak een poll, quiz of voeg een call-to-action toe aan je story. Je kunt dingen vragen, aftellen, reageren en links plaatsen. Zorg ook dat je getagd wordt in posts en stories. En interacteer ook met stories van anderen, reageer erop en deel ze. Ook dit zorgt weer voor meer interactie.

4. Tijd besteed

Besteed je veel tijd op een profiel of kijk je lang naar een post of video? Dan laat je het Instagram algoritme weten dat je die content tof vindt én dat je er meer van wil zien. Hoe zorg je ervoor dat iemand veel tijd besteedt aan het kijken van jouw content? Door pakkende video’s te maken, op meerdere momenten te posten, en meerdere stories achter elkaar te posten. Dit laatste kun je doen door een verhaal te vertellen en de inhoud op te knippen in een aantal stories. Ook kun je je stories doorplaatsen op Facebook zodat het op meerdere plekken te zien is.

5. Verval

Dagelijks worden er zo’n 95 miljoen (!) posts, stories en reels gepubliceerd op Instagram. Dit maakt het onmogelijk om alle content te zien van alle accounts die je volgt. Daarom is de oplossing van Instagram: hoe ouder de content, hoe minder vaak die vertoond wordt. Een logische beredenering is om vaker te posten, maar onthoud: kwaliteit boven kwantiteit! Zorg er dus voor dat je vaak post, maar dat je content ook voldoet aan de rest van onze tips. Plaats bijvoorbeeld elke dag een story om je volgers betrokken te houden.

6. Profielbezoeken

Profielbezoeken zijn een belangrijke graadmeter voor het Instagram algoritme. Gebruik de tekst in je post om volgers strategisch naar je profielpagina te leiden om meer informatie over je te vinden. Dit kan met een klikbare link in je profiel biografie, met story highlights waarin je belangrijke info verzamelt of door samen te werken met andere accounts die jouw naam noemen. Populaire posts en reels komen voortaan ook op de Discovery pagina van Instagram te staan, waardoor je kans maakt op meer profielbezoeken. Natuurlijk kun je succesvolle posts ook betaald promoten om aan meer profielbezoeken te komen.

7. Directe deelacties

Als laatste is het aantal deelacties belangrijk om het Instagram algoritme te hacken. Zorg je voor content die voldoet aan tip 1 en 2? Dan heb je deelbare content gecreëerd. Tip: benoem ook letterlijk dat mensen je content kunnen delen met anderen, dat wekt meer deelacties op.

Instagram Stories workshop

Kun je wat hulp gebruiken bij het implementeren van deze tips? Dan is onze in-company workshop Instagram stories iets voor jou. Volg ‘m alleen of met je collega’s en leer alle do’s en don’ts.

incompany silvy luistert

Liever Instagram uitbesteden?

Of wil je liever Instagram uitbesteden? Ook dat kan bij Afdeling Online. Wij vertellen je graag alle mogelijkheden. Neem gerust contact op.

Meer weten?

Wij helpen je graag met Instagram. Neem contact met ons op.

Neem contact op >